Protestatarii anti-RMGC, în număr mic la trei luni de la prima zi de manifestaţie. 1 Decembrie, încheiat cu un concert caritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii care se opun proiectului minier au fost din nou, dar în număr mai mic în Piaţa Universităţii FOTO Arhivă Adevărul
Protestatarii care se opun proiectului minier au fost din nou, dar în număr mai mic în Piaţa Universităţii FOTO Arhivă Adevărul

Protestatarii care se opun proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană au ieşit în număr mai mic pe străzi în această duminică. Astăzi, de Ziua Naţională a României şi la trei luni de la prima zi de protest, câteva zeci de oameni s-au întâlnit la Fântână pentru a merge, pe seară, la un concert caritabil. Manifestanţii vor strânge bani pentru cumpărarea unor cadouri de Crăciun ce vor fi dăruite copiilor din Roşia Montană.

După ce protestatarii au fost sfătuiţi să participe la festivitatea de 1 decembrie, aceştia s-au întâlnit încă o dată în Piaţa Universităţii, la Fântână, unde au lăsat mesaje pentru o „viitoare Românie“.

La trei luni distanţă de prima zi de protest, câteva zeci de persoane au venit în Piaţă de unde au plecat la un concert caritabil ce are loc începând cu ora 21.00, în Club Control.

Scopul concertului, potrivit evenimentului de pe Facebook, este ca banii de pe bilete să fie folosiţi pentru a cumpăra cadouri de Crăciun copiilor din Roşia Montană.

Tot astăzi a avut loc un protest spontan faţă de proiectul 15 băcăuani s-au adunat în faţa Casei de Cultură din Bacău. Dintre aceştia, şapte au fost luaţi pe sus de jandarmi şi amendaţi cu câte 500 de lei.

Mai puteţi citi:

Guvernul a transferat Minvest Roşia Montană de la Dan Şova din nou la Ministerul Economie, condus de Andrei Gerea

Compania Minvest Roşia Montană, înfiinţată de Guvern pentru a se ocupa exclusiv de proiectul Roşia Montană, a fost transferată de la ministrul delegat pentru Investiţii, Dan Şova, la Ministerul Economiei, condus de Andrei Şova, considerându-se că Şova  „şi-a încheiat misiunea“ prin redactarea unei legi pe această temă.

A 13-a duminică de proteste faţă de proiectul de exploatare minieră Roşia Montană. Bucureştenii manifestează în Piaţa Universităţii

Bucureştenii ies din nou în stradă, pentru a 13-a duminică consecutiv, pentru protesta faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană. Aceştia au anunţat că vor organiza o nouă manifestaţie statică în Piaţa Universităţii, făcând un inventar al reuşitelor de la 1 septembrie până astăzi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite