Manifestaţie pe două roţi în Capitală: Bicicliştii protestează din nou pentru că nu au piste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii au organizat şi anul trecut un marş de amploare FOTO Dorin Constanda
Bicicliştii au organizat şi anul trecut un marş de amploare FOTO Dorin Constanda

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti a anunţat un protest de amploare pe 10 mai, din cauza faptului că, spun ei,  Primăria Municipiului Bucureşti nu încurajează transportul alternativ. Mai mult decât atât, bicicliştii spun că reprezentanţii municipalităţii încurajează doar transportul cu maşina persoanală.

Bicicliştii sunt nemultumiţi de faptul că autorităţile locale, prin proiectele aprobate în cadrul Consiliului General şi prin alocările bugetare de anul acesta, încurajeaza doar transportul cu maşina personală, în locul altor solutii alternative de transport. Din acest motiv, Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti a anunţat un protest pe două roţi care va fi organizat pe 10 mai.

„N-ai piste pentru bicicletă, n-ai parcuri, n-ai trotuare pe care să poţi umbla. Oricât ar vrea primarul Sorin Oprescu, Podul Basarab nu le poate ţine locul acestora. Aşa că hai cu bicicleta pe stradă şi spune-i primarului Oprescu că vrei un oraş pentru oameni“, a spus Andrei Găitănaru, reprezentantul Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti.

Bicicliştii susţin că dacă autorităţile locale din Bucureşti ar încuraja mersul pe bicicletă, s-ar crea peste 2.000 de locuri de muncă şi 132 de vieţi ar fi salvate în fiecare an de la moartea prin afecţiuni pulmonare provocate de noxe auto, potrivit ultimului raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aceştia spun că nu sunt singurii dezavantajaţi, iar lista continuă cu pietonii şi utlizatorii mijloacelor de transport în comun. „Trotuarele sunt, în multe dintre locuri, transformate în parcări, semafoarele sunt prea dese şi prea lungi. Toate acestea descriu un oraş în care masinile personale au prioritate, iar administraţia locală e interesată doar de pasaje subterne şi poduri suspendate“, susţin bicicliştii. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite