Legea Urbanismului, dezbătută în Senat. Nicuşor Dan: recenta modificare adusă legii a fost criticată de organizaţiile profesionale şi de ONG-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O dezbatere publică va avea loc astăzi pe tema Legii Urbanismului FOTO Adevărul
O dezbatere publică va avea loc astăzi pe tema Legii Urbanismului FOTO Adevărul

Legea Urbanismului va fi dezbătută public marţi, începând cu ora 13.00, în Sala Constantin Stere a Senatului României. Prima structură parlamentară care va dezbate legea va fi Comisia de Administraţie Publică a Senatului, anunţă preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan.

Modificările aduse la varianta veche a Legii Urbanismului au fost puternic contestate atât de societatea civilă cât şi de organizaţiile profesionale. De altfel, legea nu a fost promulgată de către preşedintele României, Traian Băsescu, care a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare, pe 18 martie, acesta acuzând nereguli la ordonanţa de urgenţă din 2011, de modificare a legii, adusă la forma iniţială din 2001.

”Considerăm că această reglementare poate duce la realizarea unui dezechilibru în elaborarea planurilor de urbanism ceea ce ar putea afecta şi unitatea zonelor protejate. De asemenea, o astfel de dispoziţie legală va genera dezvoltarea unui plan urbanistic derogatoriu, lipsit de coeziune şi impus de argumente financiare", informa administraţia prezidenţială pe 18 martie.

Astfel, astăzi, între ora 13.00 şi ora 15.00 se dezbate public această lege. Dezbaterea va avea forma unui dialog deschis cu reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor din Romania, ai Comisiei pentru Administraţie Publică din Senat, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ai Ministerului Culturii şi ai ONG-urilor care militează pentru protejarea patrimoniului şi pentru dezvoltare durabilă

În cadrul dezbaterii vor lua cuvântul : Mihai Răzvan Ungureanu (Forţa Civică), Şerban Ţigănaş (Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Romania), Nicuşor Dan (Asociaţia Salvaţi Bucureştiul).

Pe aceeaşi temă mai puteţi citi şi:

Oficial, revine haosul imobiliar în Capitală. Parlamentarii au aprobat modificările la Legea Urbanismului

Haosul urbanistic ar putea reveni în Bucureşti

Liber la haos şi aglomeraţie prin Legea urbanismului. Dezvolatatorii îşi vor putea construi clădiri cu oricâte etaje

Elena Udrea: "USL vrea să modifice Legea Urbanismului pentru a reintroduce sistemul de avizare bazat pe şpagă"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite