FOTO Cum arată Bucureştiul după prima ninsoare serioasă. Şi în această iarnă trotuarele rămân „îngropate“ în zapadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureşti ninge de ieri, iar pe marile bulevarde sunt sute de utilaje de deszăpezire. În schimb, străduţele dintre blocuri par neatinse de utilajele de deszăpezire, iar locatarii au ieşit înarmaţi cu lipepţi să îşi cureţe zăpada din faţa blocului.

În acest moment, operatorii de deszapezire acţioneaza cu 322 utilaje prin împrăştiere de material atiderapant şi pluguirea zăpezii pe arterele din categoria „Urgenţă I“( artere cu trafic RATB, obiective sociale, instituţii publice) şi cu peste 1.000 de operatori manuali care degajează zăpada din staţiile RATB, refugiile de tramvai, rigole şi treceri de pietoni, după cum au anunţat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Situaţia în fiecare sector este următoarea:

SECTORUL 1: 61 utilaje, 250 operatori manuali

SECTORUL 2: 82 utilaje, 160 operatori manuali

SECTORUL 3:55 utilaje, 150 operatori manuali

SECTORUL 4: 42 utilaje, 180 operatori manuali

SECTORUL 5:35 utilaje, 240 operatori manuali

SECTORUL 6: 47 utilaje, 200  operatori manuali

Conform dispoziţiilor stabilite în ultimul comandament, schimbul între echipele care au acţionat pe timpul nopţii si cele de zi se va face în teren, iar utilajele vor fi retrase doar pentru alimentarea cu combustibil.

În funcţie de condiţiile de trafic, planul pentru orele următoare este ca operatorii de deszăpezire să intervină cu prioritate pe arterele cu trafic RATB, în zona spitalelor şi a instituţiilor de interes public, pe străzile care fac legătura cu bulevardele mari şi apoi pe străzile laterale.
Echipe de la Administraţia Străzilor acţionează pentru remedierea semafoarelor defecte: Piaţa Presei Libere,Charles de Gaulle, Răzoare, intersectia Calea Floreasca cu strada Glinca şi Str. Turda cu B-dul Ion Mihalache.

Conform raportarilor RATB, în prezent toate utilajele din dotare acţionează pentru îndepărtarea zăpezii de pe liniile de tramvai şi 400 de operatori manuali degajează zăpada acumulata pe refugii.

Trotuarele rămân acoperite cu zăpadă

Ca în fiecare an, trotuarele din Bucureşti vor rămâne şi în această iarnă îngropate sub zăpadă, întrucât în Capitală nu există suficiente utilaje cu ajutorul cărora să înlăture zăpada de pe străzile dintre blocuri sau de pe trotuare.

Primăria Municipiului Bucureşti recunoaşte că numărul utilajelor pentru deszăpezirea trotuarelor din Bucureşti este redus, deşi pentru partea carosabilă se acţionează cu un număr important de utilaje de deszăpezire, însă nu precizează câte există în acest moment.

 „Există şi astfel de utilaje  (n.r. pentru deszăpezirea trotuarelor) însă un număr mai mic. În Strategia de dezvoltare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucureşti au fost prevăzute echipamente la capitolul Cerinţele minime privind dotarea cu utilaje pentru efectuarea operaţiilor de deszăpezire şi combatere a poleiului, acestea fiind: utilaje multifuncţionale cu dimensiuni agabaritice care să permită accesul pe străzi înguste (plug, material antiderapant), freze pentru trotuare, o autospecială cu plug pentru alei şi spaţii înguste şi trotuare şi instalaţii speciale de topit/îndepărtat zăpada“, au precizat reprezentanţii Primăriei Generale.

Pe aceeaşi temă: 

INFOGRAFIE Ciclonul şi anticiclonul ne îngheaţă Revelionul

VIDEO Mănăstirea Prislop şi-a schimbat înfăţişarea. Zăpezile au transfomat locul de pelerinaj într-un "colţ de Rai"

S-a strigat „Pârtieee!“ Unde se schiază de Sărbători: pe Valea Prahovei ninge, la Straja nu mai sunt locuri de cazare, la Vatra Dornei – doar o pârtie deschisă

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite