Festivalul de Scurtmetraj Balkans Beyond Borders, în Capitală. Preţul unui bilet, 10 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul unui bilet de intrare este 10 lei FOTO Arhiva Adevărul
Preţul unui bilet de intrare este 10 lei FOTO Arhiva Adevărul

Cea de-a patra ediţie a Festivalului de scurtmetraj Balkans Beyond Borders (BBB) - Reinventing Bridges va avea loc, în Capitală, la Muzeul Ţăranului Român, de vineri până duminică.

Tema festivalului din acest an este rescrierea trecutului şi reinventarea viitorului Balcanilor. Astfel, în fiecare zi vor fi proiectate filmele selectate din competiţie, urmate de dezbateri cu membrii juriului şi alţi profesionişti din cinematografie, potrivit Mediafax.

În programul festivalului au fost incluse şi scurtmetrajele româneşti „One year after“, de Cristian Pascariu, „My Baby“, de Luiza Pârvu, şi „I want to know what it's like“, de Alexandra Carastoian.

De asemenea, sunt programate un concert live cu trupa Steaua de Mare şi o petrecere cu DJ Dragoş Rusu.

Juriul care va alege câştigătorul competiţiei este compus din Ada Condeescu (România), în calitate de preşedinte, Effi Weiss şi Amir Borenstein (Israel) şi Gergana Doncheva (Bulgaria).

Ada Condeescu a debutat în filmul lui Florin Şerban „Eu când vreau să fluier, fluier“ (Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin 2010), iar anul acesta a fost selectată în programul Shooting Stars pentru cei mai buni tineri actori din Europa.

Comisia de preselecţie este formată din directorul artistic al festivalului, Adela Demetja (Albania), Sabir Kanaqi (Muntenegru), Dimitra Gjica (Albania) şi Yanna Varbanova (Bulgaria).

Gala de decernare a premiilor şi ceremonia de închidere vor avea loc duminică, iar
preţul întreg al unui bilet este de 10 lei, în timp ce pentru studenţii, elevii şi pensionarii vor scoate din buzunar şapte lei.

Pe aceeaşi temă:

Sâmbătă spaniolă în Parcul IOR din Capitală: concerte, filme şi foc de artificii. Intrarea la eveniment este liberă

„Poziţia copilului“, cu un pas mai aproape de Oscar

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite