Doi dintre răniţii în accidental aviatic de la Bacău, în stare stabilă, pentru al treilea, prognostic rezervat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma accidentului aviatic doi oameni şi-au pierdut viaţa, alţi trei fiind grav răniţi FOTO Adevărul
În urma accidentului aviatic doi oameni şi-au pierdut viaţa, alţi trei fiind grav răniţi FOTO Adevărul

Oficialii MApN au anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă, care este starea de sănătate a celor trei supravieţuitori din accidentul de la Bacău de joi, când un helicopter militar s-a prăbuşit. Locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul Doru Nănescu sunt în stare stabilă, iar căpitanul Cătălin Balmuş este în stare stabilă, dar având un prognostic evolutiv rezervat.

Vasile Costea, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului i-a vizitat vineri, pe locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu, internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) şi pe căpitanul Cătălin Balmuş, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă (SCU) Floreasca, răniţi în accidentul aviatic din judeţul Bacău.

"Comisia medicală multidisciplinară de la SUUMC a prezentat starea celor doi pacienţi aflaţi în supravegherea clinică a medicilor militari, precum şi prognoze privind potenţialul de evoluţie a stării de sănătate. Locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu au fost preluaţi în cursul serii trecute de către SUUMC cu diagnostice specifice traumelor suferite pe timpul accidentului aviatic, respectiv politraumatisme, arsuri şi plăgi multiple. După realizarea tratamentelor şi a intervenţiilor chirurgicale necesare, cei doi pacienţi au fost transferaţi în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI), unde sunt în stare stabilă, echilibraţi hemodinamic şi respirator, conştienţi, cu un prognostic evolutiv favorabil", informează MApN, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte pe cel de-al treilea rănit, Căpitanul Cătălin Balmuş, internat în Secţia de Terapie Intensivă a SCU Floreasca, acesta a fost operat în cursul nopţii trecute, imediat după sosire.

"Ofiţerul a fost evaluat, în cursul acestei dimineţi, de către o comisie pluridisciplinară a spitalului, este în stare stabilă, având un prognostic evolutiv rezervat. Secretarul de stat i-a asigurat pe cei trei militari răniţi şi pe familiile acestora de întreg sprijinul conducerii ministerului, în ceea ce priveşte asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi de recuperare", se mai arată în comunicatul MApN.

Vineri la ora 15.00, potrivit reprezentanţilor celor două spitale unde cei trei răniţi sunt internaţi, starea pacienţilor nu s-a schimbat. 

Un elicopter militar s-a prăbuşit joi după-amiază, în jurul orei 16.00, în zona barajului Bereşti-Bistriţa din judeţul Bacău. Aparatul de zbor a căzut în mijlocul unui câmp, iar în urma accidentului două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au fost grav rănite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite