Cursuri gratuite de calificare profesională pentru cei care provin din grupuri vulnerabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul proiectului „Şanse egale în comunitatea noastră“ continuă cursurile gratuite de calificare profesională destinate grupurilor vulnerabile din zona Bucureşti-Ilfov. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au anunţat că până acum 56 de persoane au absolvit aceste cursuri.

Cursurile se adresează persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor de etnie romă şi tinerilor care au împlinit 18 ani şi părăsesc sistemul de protecţie al statului, oferind diplome de calificare în specializările de mercantizor, lucrător în comerţ, legător manual, peisagist-floricultor, confecţioner asamblor articole textile.

Absolvenţii primesc diplomă de calificare recunoscută de către Ministerul  Muncii, Protecţiei Sociale, Familiei şi Persoanelor Vârstnice şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Autoritatea Naţională pentru Calificări, precum şi un suport financiar în valoare de 500 lei lunar pe durata frecventării cursurilor.

Până în prezent, 56 de persoane din grupuri vulnerabile au absolvit cursurile de calificare în specializările:  lucrător în comerţ (două promoţii), legător manual şi mercantizor (câte o promoţie).

Proiectul „Şanse egale în comunitatea noastră“ este implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordată din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale“, domeniul major de intervenţie 6.2 „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii“.

Proiectul are ca obiectiv general stimularea integrării pe piaţa muncii a 220 de persoane care aparţin categoriilor sociale vulnerabile şi se derulează în Bucureşti, sectorul 6, în perioada 1 octombrie 2013 – 1 aprilie 2015, cu o valoare totală de 1.402.018,96 lei din care finanţarea nerambursabilă este de 1.373.978,58 lei.

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste cursuri gratuite pot lua legătura cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la numărul de telefon 0730.649.539 sau prin e-mail: office@dgaspc6.com.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite