Cum se colectează deşeurile menajere din Sectorul 1 în perioada Sărbătorilor de Iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de colectare selectivă a deşeurilor menajere de la populaţie se va derula normal în perioada Sărbătorilor de Iarnă (24 decembrie 2015 – 4 ianuarie 2016), cu excepţia zilelor de 25 decembrie şi 1 ianuarie, când nu se lucrează. În zilele de 24 şi 31 decembrie, Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1,  va colecta deşeurile şi pentru zilele libere.

Primăria Sectorului 1, alături de compania Romprest, a demarat, la începutul lunii decembrie, o nouă campanie de colectare selectivă a deşeurilor menajere, pe două fracţii – umedă şi uscată. Astfel, locuitorii Sectorului 1 pot depozita separat deşeurile provenite din gospodărie în două recipiente, unul pentru deşeurile de ambalaje, iar celălalt destinat deşeurilor menajere.

Compania Romprest a dotat fiecare asociaţie de proprietari/locatari cu două pubele, pe culori, care să le permită locatarilor să colecteze separat deşeurile rezultate în gospodărie. În pubela de culoare verde, destinată fracţiei uscate, se pot depozita doar deşeuri de ambalaje, de la pungi de hârtie, cutii de carton, ambalaje de la sucuri şi lactate, la recipiente din sticlă, PET-uri etc. Cealaltă pubelă, de culoare maro, va cuprinde numai deşeurile menajere, aşa-numita fracţie umedă, compusă din resturi rezultate din activitatea de preparare a alimentelor, resturi alimentare şi alte produse similare.

Campania se realizează de trei ori pe săptămână la toate asociaţiile de proprietari din Sectorul 1. Astfel, în zilele de luni şi vineri, vor fi colectate deşeurile menajere care alcătuiesc fracţia umedă, în timp ce miercurea vor fi ridicate deşeurile reciclabile din fracţia uscată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite