20.000 de vizitatori au fost să vadă expoziţia ”Cultura Cucuteni, valori regăsite ale peistoriei europene”, într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia Cucuteni a devenit cea mai de succes expunere realizată la Palatul Şuţu FOTO Muzeul de Istorie Bucureşti
Expoziţia Cucuteni a devenit cea mai de succes expunere realizată la Palatul Şuţu FOTO Muzeul de Istorie Bucureşti

Peste 20.000 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Municipiului Bucureşti, începând cu data de 19 iulie, pentru a descoperi expoziţia „Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene”, anunţă instituţia într-un comunicat de presă. Evenimentul a devenit cea mai de succes expunere realizată la Palatul Suţu.

Expoziţia, organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, poate fi vizitată gratuit în fiecare zi a săptămânii.

Potrivit sursei citate, în cadrul expoziţiei sunt distribuite gratuit pliante şi cataloage atât în limba română, cât şi în engleză, în care sunt prezentate mecanismele care au permis acestei populaţii să atingă un înalt nivel artistic şi spiritual.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat: „M-am bucurat că acest proiect şi-a atins scopul şi a atras un număr atât de mare de vizitatori, printre care foarte mulţi copii, elevi şi studenţi dornici să afle care este locul civilizaţiei Cucuteni în istoria omenirii. Aceste obiecte deosebit de valoroase, prin vechimea şi frumuseţea lor, sunt un motiv de mândrie pentru români şi le recomand tuturor să viziteze această expoziţie de excepţie”.

Pe aceeaşi temă:

Cea mai bună expoziţie din anul 2012, „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”, îşi închide porţile pentru bucureşteni

Expoziţie dedicată lui Leonardo da Vinci, în Capitală: peste patru milioane de vizitatori din toată lumea

MŢR, gazda expoziţiei „Mărginimea Sibiului“: 200 de fotografii inedite vor fi expuse în muzeu


 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite