Cea mai bună expoziţie din anul 2012, „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”, îşi închide porţile pentru bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului“, găzduită de Muzeul Naţional de Artă al României, se încheie duminică. Reprezentanţii muzeului au anunţat că sâmbătă, 24 august, vor fi ultimele vizite cu ghidaj gratuit în expoziţie.

„Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului“, expoziţia organizată în Muzeul Naţional de Artă al României, a ajuns la final, iar reprezentanţii instituţiei au anunţat că sâmbătă vor avea loc ultimele vizite cu ghidaj gratuit în expoziţie. Pe tot parcursul zilei, vizitatorii se vor bucura de tururi ghidate, începând cu orele 11.30, 13.30, 15.30 şi 17.30.

Preţul de intrare în expoziţie, 10 lei

Cei care vor merge să viziteze expoziţia treuie să scoată din buzunar 10 lei sau cinci lei, atât cât costă un bilet întreg sau unul redus. De asemenea, reprezentanţii muzeului spun că vizitatorii nu trebuie să-şi programeze „călătoria“ prin muzeu, deoarece grupurile se vor forma pe loc, în ordinea sosirii.

Expoziţia „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului“ prezintă, în premieră, 31 de capodopere ale picturii medievale româneşti: fragmentele de frescă păstrate până astăzi din ansamblul decoraţiei murale a bisericii Mănăstirii Argeşului, ctitoria lui Neagoe Basarab (1512-1521).

Expoziţia „Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului” a fost desemnată câştigătoarea premiului Comitetului Naţional Român ICOM pentru cea mai bună expoziţie deschisă în anul 2012. Decernarea premiului a avut loc pe 17 iulie la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) din Capitală.

Pe aceeaşi temă:

Weekend istoric la Muzeul de Artă al României: vizite ghidate prin istoria regală românească

„Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”, premiul pentru cea mai bună expoziţie din 2012

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite