Când era mai frumos Bucureştiul, în 1956 sau în 1986? Fotografii făcute la o distanţă de trei decenii arată două feţe opuse ale centrului vechi din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografie realizată pe strada Lipscani din Bucureşti, în anul 1986 FOTO: TAMAS URBAN
Fotografie realizată pe strada Lipscani din Bucureşti, în anul 1986 FOTO: TAMAS URBAN

Faţa Capitalei României s-a schimbat incredibil de mult de-a lungul anilor, lucru dovedit de fotografiile realizate în epoci diferite. „Adevărul“ vă prezintă o serie de fotografii mai puţin cunoscute, unele din anii 1986, iar altele din 1936, pentru o comparaţie în ceea ce priveşte modul în care s-a dezvoltat oraşul.

Fotograful maghiar Tamas Urban a realizat în anul 1986 o serie de fotografii în care a surprins un Bucureşti prăfuit, plin cu oameni înfofoliţi, la început de iarnă. Fotografiile au fost readuse iniţial în atenţia pasionaţilor pe blogul de fotografie muzeuldefotografie.ro. Câteva imagini rare prezintă chiar strada Lipscani din centrul Oraşului, pe care se pot observa o băcănie şi o librărie.

Imaginile sumbre sunt contrazise de o fotografie realizată tot pe strada Lipscani, dar în anul 1956. Imaginea este una de vară: se pot observa Cofetăria Lipscai şi un magazin de brânzeturi. Imaginea a fost realizată de fotograful Peter Richard şi a fost preluată din arhiva deutschefotothek.de.

CITIŢI ŞI:

Lipscani, „cartierul“ din vechiul Bucureşti care nu dormea niciodată

Cum s-a schimbat Bucureştiul în ultimul sfert de secol: Alimentarele au fost înlocuite cu supermarketuri, iar croitoriile de pe Lipscani cu baruri de fiţe

VIDEO Hipsterii de pe Lipscani, vedete în „New York Times“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite