Lipscani, „cartierul“ din vechiul Bucureşti care nu dormea niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum se întâmplă şi acum, în Bucureştiul vremurilor de altădată cel mai fierbinte punct al Capitalei era strada Lipscani. Aici, oameni din toate categoriile sociale se adunau pe celebra arteră, iar strada era comparată deseori cu un cartier în adevăratul sens al cuvântului.

În Bucureştiul vremurile trecute, Lipscani era cea mai cunoscută stradă din oraş. Celebra arteră din Capitală era un cartier în adevăratul sens al cuvântului, iar aici se găseau magazine de tot felul. Edmond Niculuşcă, reprezentant ARCEN (n.r. - Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), spune pe o reţea de socializare despre Lipscani că în trecut era cel mai bogat, cel mai vast, cel mai negustoresc, cel mai zgomotos şi cel mai agitat cartier din oraş.

„Că tot de Lipscani ţine şi Smârdan, Şelari, Bărăţiei, Carol, Moşilor. Aici sunt cele mai vestite bănci, magazinele cele mai mari, cele mai diverse şi cele mai numeroase“, mai precizează reprezentantul ARCEN.

Fiecare om e un negustor

Pe Lipscani fiecare casă era un magazin sau o instituţie financiară, în timp ce la tot pasul se găseau bărbaţi care erau negustori în adevăratul sens al cuvântului. Pe de altă parte, fiecare femeie de pe Lipscani era o vânzătoare, o casieriţă sau o patroană. Uşor-uşor, criza financiară din Bucureştiul vremurilor trecute a făcut şi primele victime.

„Din Lipscani a fost cel dintâi negustor care s-a sinucis de inimă rea şi de ruşine“, mai spune Edmond, precizând că revendicările funcţionarilor particulari şi falimentul care se aşternea peste afacerile clădite pe Lipscani au condus la aceste gesturi extreme.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite