„Afacerea băncuţa” din sectorul lui Negoiţă: aceeaşi primărie cu altă „pălărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de la ADP Sectorul 3 schimbau luni dimineaţă băncuţele de pe Bulevardul Unirii, deşi acestea nu aveau nici o problemă FOTO Adevărul - Marian Iliescu
Muncitorii de la ADP Sectorul 3 schimbau luni dimineaţă băncuţele de pe Bulevardul Unirii, deşi acestea nu aveau nici o problemă FOTO Adevărul - Marian Iliescu

Primăria Sectorului 3 a început, de luni dimineaţă, să schimbe băncuţele instalate pe bulevardul Unirii de fosta administraţie locală cu unele asemănătoare, deşi cele existente costaseră municipalitatea 20 de milioane de euro, acum doar doi ani şi erau în stare perfectă.

Începând de la Rondul Alba Iulia, până la intersecţia cu Nerva Traian, pe tot bulevardul Unirii, mai multe echipe de muncitori ale ADP Sector 3 demontau elementele de mobilier urban instalate acum mai puţin de 2 ani de către fosta administraţie locală.  Acestea erau înlocuite în acelaşi timp cu unele asemănătoare, singura diferenţă dintre modele constând în modalitatea de prindere de asfalt. Cele noi montate au în locul picioarelor de fier forjat, nişte plăci metalice inscripţionate cu simbolurile Primăriei Sectorului 3.

Această acţiune a stârnit nemulţumirea locuitorilor din zonă, care consideră că tot acest efort este doar o risipă de bani, pentru că mobilierul existent nu avea mai mult de doi ani şi era, în cea mai mare parte, intact. „Băncile astea au fost puse acum un an jumate – doi, maxim. După ce că au pus câte una la fiecare metru, acum încep să le schimbe, ca pe borduri, acum câţiva ani. În loc să se concentreze pe problemele reale ale sectorului, îşi bat joc de banii noştri şi ne sfidează”, spune Laurenţiu Manolache, un bucureştean care stă chiar pe bulevardul Unirii.

Inventar sau reamenajare, momentan nu se ştie...

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 spun că acţiunea muncitorilor de la ADP se rezumă la inventarierea mobilierului stradal şi schimbarea a celor care au fost afectate fie de vreme, fie de vandalism, însă pe o distanţă de mai bine de un kilometru toate băncile au fost înlocuite. „Este vorba despre inventarierea băncilor din sector. Multe dintre ele au fost rupte, distruse, mai ales acum după Sărbători. Cele care sunt stricate vor fi reparate, iar cele care nu mai pot fi reparate vor fi înlocuite cu altele noi. Acţiunea de inventariere va mai dura câteva săptămâni“, a declarat, pentru adevarul.ro, Adrian David, şeful biroului de presă al Primăriei Sectorului 3.

Muncitorii care se ocupau de această lucrare spun că este vorba doar despre relocarea unor piese de mobilier urban. „Au rupt unii multe băncuţe în zona 23 August şi în loc să le punem pe cele noi, acolo să le rupă sau să le fure,  le ducem pe astea mai vechi”, a declarat unul dintre muncitorii ADP Sector 3.

Lucian Paţurcă, directorul administrativ al ADP Sector 3 a declarat că a fost informat despre această acţiune, însă nu poate oferi mai multe informaţii pentru moment, deoarece este în concediu, la munte. „Am fost informat despre acest lucru, însă nu văd unde este problema. Schimbarea băncilor este ilegală? Momentan sunt în concediu, la munte, şi nu pot oferi mai multe detalii despre acţiune”, a declarat acesta pentru „Adevărul”.

Băncile din Sectorul 3 au făcut obiectul ununi scandal de proporţii în presă acum doi ani când edilul Sectorului 3 din acea vreme, Liviu Negoiţă, a decis alocarea a peste 20 de milioane de euro pentru achiziţionarea mobilierului stradal, firma care a furnizat băncile, AA Marketing and Management, fiind singura participantă la licitaţie. Aceasta a livrat către Primăria Sectorului 3 bănci din lemn şi metal, coşuri de gunoi, suporturi pentru parcarea bicicletelor şi ghivece pentru flori.

„Lemnul de esenţă nobilă a fost ales pentru ca băncile şi coşurile de gunoi să fie rezistente la raze ultraviolete, gheaţă, zăpadă, soare, dar şi la vandalism. Elementele din metal trebuie să fie din oţel galvanizat, iar ghivecele, din beton rezistent la îngheţ“, se menţiona în actul postat pe site-ul de achiziţii publice, în 2010.

Singura participantă la ultimele trei licitaţii

Firma AA Marketing and Management a mai fost câştigătoarea unor licitaţii organizate în anii trecuţi de Primăria Sectorului 3. Astfel, potrivit presei centrale, în 2007 a câştigat o licitaţie pentru furnizarea de echipamente pentru terenuri de joacă, în valoare de 2,24 milioane lei, în 2008 a obţinut un alt contract tot pentru echipamente, însă de 70 de milioane de lei de la Direcţia Parcuri Sector 3 şi, tot în 2008, a mai câştigat trei licitaţii în valoare totală de 5,31 milioane lei, la ultimele trei licitaţii, firma fiind şi singurul concurent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite