Şefa DSP Bucureşti a demisionat după ce în presă au apărut informaţii despre problemele românilor care se află în izolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Cristina Pelin,a demisionat ieri. Cristina Pelin. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Cristina Pelin,a demisionat ieri. Cristina Pelin. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Cristina Pelin, a demisionat din funcţie, la presiunea media, după ce în presă s-a relatat, în urmă cu câteva zile, că oameni care au nevoie de informaţii sau avize de la DSP s-au plâns că fie nu li se răspundea la telefon, fie erau pasaţi la alte instituţii.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spunea în urmă cu câteva zile că este nemulţumit de activitatea DSP şi că va trimite o echipă de control la instituţie. Acesta a acceptat ieri demisia şefei Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Cristina Pelin.

Mai mulţi oameni care aveau nevoie de informaţii sau avize de la DSP s-au plâns fie că nu li se răspundea la telefon, fie erau pasaţi la alte instituţii, relateză Digi24.

Un exemplu este cel al unui tânăr care s-a izolat după ce a intrat în contact cu o persoană venită din Italia şi a sunat la DSP pentru a afla cum trebuie să procedeze. A fost nevoie de 17 apeluri pentru a i se răspunde în sfârşit, doar ca să fie apoi trimis la DSP Olt.

Pa pagina de Facebook a DSP, o altă persoană se plângea că se răspunde la telefon doar între orele 12-15.

Pelin declara pentru digi24.ro că au fost instalate linii telefonice suplimentare pentru a face faţă numărului mare de apeluri.

„Se răspunde de dimineaţă, de la ora 8, până la patru şi jumătate după-amiaza. Acuma, să nu-şi imagineze careva că o să răspundă şi noaptea. Dar noaptea avem linia de gardă, unde e cineva permanent şi ne anunţă dacă e vreun eveniment”, spunea şefa DSP Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite