VIDEO Filmul basarabean „Culorile“, paleta unei iubiri dramatice

VIDEO Filmul basarabean „Culorile“, paleta unei iubiri dramatice

Andrei (Ion Guzu) şi Ana (Irina Vacarciuc) trăiesc o povete de dragoste care se începe frumos, dar sfârşeşte tragic FOTO: Nata Albot

Pe 23 noiembrie, la Chişinău va fi lansată o peliculă de Viorica Meşină, cu actori de teatru, cântăreţi şi vedete TV în distribuţie. Filmul spune o poveste de dragoste, care se transformă într-un coşmar .

Ştiri pe aceeaşi temă

Ana, o fată de la ţară pasionată de pictură, se pomeneşte la oraş într-un anturaj nou. În viaţa ei apare Andrei, un tânăr de 25 de ani, care o duce într-o altă lume. „Fetei îi pare totul foarte frumos, inclusiv această relaţie plină de speranţe şi momente duioase. Dar relaţia lor se schimbă în timp, aşa cum se schimbă culorile când le amesteci“, povesteşte regizoarea Viorica Meşină.

După aproape zece ani în care nu a făcut film, ea a acceptat să transpună pe peliculă un subiect delicat şi dramatic, în acelaşi timp: violenţa psihologică asupra femeii. Tema i-a fost propusă de Centrul Internaţional „La Strada“ care promovează şi protejează drepturile femeilor, iar artista a fost liberă să scrie scenariul.

„N-am acceptat deodată propunerea organizaţiei, pentru că tema abordată este foarte complicată, dar îmi era şi teamă de greutăţile care stau în calea creării unui film în Moldova“, recunoaşte Viorica Meşină.

N-AU FĂCUT NICIODATĂ FILM

Cineasta planifica un scurtmetraj, dar a adunat mult mai mult material. Cei de la centrul „La Strada“ au încurajat-o să continue să lucreze. „N-a fost simplu să turnăm acest film. Am avut o echipă de oameni care n-au jucat niciodată într-un film, dar mi-a plăcut să lucrez cu toţi“, spune artista.

În rolurile celor doi îndrăgostiţi sunt actriţa de teatru Irina Vacarciuc şi hip-hopperul Ion Guzu, cunoscut ca GUZ. În alte roluri o descoperim pe cântăreaţa Dianna Rotaru, regizorul Viorel Mardare, prezentatorii TV Nata Albot şi Andrei Bolocan. 

Relaţia personajelor se schimbă în timp, aşa cum se schimbă culorile când le amesteci.

Viorica Meşină

regizoare

GUZ a fost o adevărată revelaţie. El susţine că i-a fost şi greu, dar şi interesant să intre în pielea personajului său, Andrei, bărbatul care a înrobit-o emoţional pe iubita sa. „Am visat de mic să joc într-un film şi am fost bucuros când am primit rolul. Viorica m-a ajutat mult să încerc să semăn cu eroul meu, am avut discuţii lungi şi multe duble. Mi-ar plăcea să mai joc într-un film, a fost o experienţă foarte plăcută“, explică tânărul.

Artistul a compus şi o piesă de pe coloana sonoră a peliculei. „Pot să spun doar că va fi un moment în film unde voi cânta, dar mesajul piesei îl veţi afla la premieră“, păstrează GUZ intriga.

Cântăreţul e sigur că fiecare cuplu tânăr trebuie să vadă „Culorile“. „Spectatorii se vor cunoaşte mai bine, vor realiza unele lucruri, vor înţelege ce şi de ce nu merge în relaţia lor. Pentru că, indiferent dacă au simţit sau nu pe pielea lor ceea ce trăiesc personajele, multe nuanţe din cuplu vor deveni mai clare pentru fiecare“, susţine Ion Guzu.  

Şi regizoarea Viorica Meşină susţine că pelicula este o adevărată lecţie. „Cazuri precum cel din film se întâmplă la tot pasul. Mulţi dintre noi au păţit la fel, chiar dacă nu sută la sută. Dăruindu-te şi iubind un om atât de mult ca Ana, la un moment dat nu-ţi mai aparţii“, afirmă Viorica Meşină.

 

Pelicula „Culorile“ a avut un buget mic şi o echipă de numai 13 oameni. „Scriam scenariul cu gândul că nu avem bani de un film lung“, explică Viorica Meşină. Totuşi, a creat un film de o oră, care va rula între 23 şi 30 noiembrie la cinematograful Odeon. Preţul unui bilet este de 30 de lei.

citeste totul despre: