Şomerii şi tinerii absolvenţi vor fi instruiţi în cadrul întreprinderilor

Şomerii şi tinerii absolvenţi vor fi instruiţi în cadrul întreprinderilor

FOTO arhivă

Şomerii necalificaţi şi tinerii absolvenţi vor putea fi instruiţi în cadrul întreprinderilor. Un proiect pilot privind pregătirea la locul de muncă, pentru care Organizaţia Internaţională a Muncii oferă Republicii Moldova 40 de mii de dolari, va începe la 1 august, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raisa Dogaru, directorul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), a spus vineri, 14 iulie, la o conferinţă de presă, că se vor încheia contracte între instituţiile de învăţământ profesionale, agenţii economici şi şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Contractele vor prevede 15% instruire la şcoală şi 85% – la angajator. Ulterior, persoana instruită va primi certificat de calificare şi urmează a fi angajată în cadrul companiei unde a învăţat. „Pilotarea va arăta dacă măsura este oportună pentru piaţa muncii din Republica Moldova ca ulterior proiectul să fie dezvoltat la scară largă”, a declarat Raisa Dogaru.

Violeta Vrabie, coordonatorul proiectului, a declarat că scopul este generarea de oportunităţi de muncă decente pentru populaţia ţării. „Lipsa experienţei de muncă pentru cei care intră pentru prima dată pe piaţa muncii şi reticenţa angajatorilor în a-i angaja sunt provocările Republicii Moldova pe piaţa muncii”, a spus Violeta Vrabie.

În Republica Moldova rata şomajului este de 6,3%.

citeste totul despre: