VIDEO Alegeri Chişinău. Zinaida Greceanîi: Trebuie să alegem în fruntea Capitalei un gospodar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, crede că locuitorii municipiului Chişinău trebuie să aleagă în fruntea capitalei un gospodar, care să aibă grijă de oraş, de spaţiile verzi, drumuri, trotuare, obiective sociale. Declaraţia a fost făcută după ce lidera PSRM şi-a exercitat dreptul la vot duminică dimineaţa, 20 mai, transmite IPN.

Politiciana şi-a exprimat speranţa că alegătorii se vor mobiliza la vot şi vor lua o decizie corectă. „Eu cred că lucrurile se schimbă şi într-adevăr Chişinăul va deveni o capitală a Moldovei cu care să ne mândrim, o capitală în care să stea în rând cu toate celelalte capitale, inclusiv şi europene, şi nu doar. Noi trebuie să avem specificul nostru al moldovenilor”, a notat politiciana.  

Zinaida Greceanîi a îndemnat alegătorii să vină la vot, să nu asculte de acei politicienii care îndeamnă lumea să fie indiferentă, pentru că acest fapt este o iresponsabilitate totală.

În cursa electorală pentru şefia capitalei s-au înscris 11 candidaţi. Pentru ca alegerile să fie validate, cel puţin o pătrime din alegatori trebuie să se prezinte la urnele de vot. Câştigă alegerile candidatul care obţine mai mult de jumătate din voturi. Dacă nimeni nu întruneşte numărul necesar, peste două săptămâni, se organizează turul doi, în care vor lupta primii doi candidaţi cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în doua săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleaşi liste electorale, cu aceeaşi candidaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite