Vladimir Voronin: Guvernarea calcă în picioare Constituţia. Au făcut din ea o servitoare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintele Parlamentului, premierul şi şeful statului nu trebuiau să ajungă la scandalul legat de numirea ministrului Apărării. De această părere este fostul preşedinte al ţării Vladimir Voronin, care a declarat marţi, 24 octombrie, într-o conferinţă de presă, că în situaţia respectivă „s-au întâlnit trei cocoşi”. De asemenea, Voronin a acuzat majoritatea parlamentară, dar şi pe Igor Dodon că au făcut din Constituţie „o servitoare”.

Potrivit comunistului, actuala putere de la Chişinău interpretează Constituţia cum îi este mai convenabil, călcând Legea Supremă în picioare, inclusiv prin ultima decizie a CC privind numirea în funcţie a ministrului Apărării.

„Aici s-au întâlnit trei cocoşi care nu se pot aşeza la masă, normal. Şi ăsta, pe care voi l-aţi ales preşedinte, îi neconstituţional, şi ăsta care-i prim-ministru tot e neconstituţional, pentru că-i numit prin decretul preşedintelui neconstituţional. Cât de cât este mai în cadrul legii şi al Constituţiei preşedintele Parlamentului. Să se aşeze la o masă, să se înţeleagă ori ca oamenii de stat, ori ca bărbaţii cu responsabilitate faţă de ţară şi faţă de misiunile pe care şi le-au asumat. Să hotărască problema şi să nu ajungă la aceste scandaluri”, a declarat politicianul.


Vladimir Voronin consideră că se fac probleme din nimic, iar problemele de importanţă majoră sunt neglijate. „Mai multe probleme în Moldova nu sunt. Numai aceasta a rămas – cu ministrul Apărării – să ne clarificăm. Mare minister şi mare apărare”, a mai spus politicianul.

În altă ordine de idei, liderul PCRM s-a referit şi la referendumul de revocare a primarului municipiului Chişinău. Potrivit lui Voronin, oamenii urmau să înţeleagă din start că această persoană nu poate face nimic. PCRM se pronunţă pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Mai mult, consideră că edilul ar trebuie să-şi conştientizeze faptele şi să-şi prezinte demisia. 

„Şi nu doar referendum, aici trebuie de luat mătură şi de măturat toată Primăria, nu doar pe el. Acesta-i incubator de corupţie, de mafie, de oameni pe care nu-i duce capul să facă nimic”, a mai spus Vladimir Voronin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite