Vladimir Ţurcan: Referendumul este organizat odată cu alegerile parlamentare pentru a pune alegătorii în încurcătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul socialist Vladimir Ţurcan susţine că referendumul consultativ privind numărul de deputaţi şi posibilitatea retragerii mandatului de parlamentar, care va avea loc pe 24 februarie, odată cu alegerile parlamentare, a fost iniţiat intenţionat pentru a pune alegătorii în încurcătură, transmite IPN.

Deputatul socialist Vladimir Ţurcan susţine că şi Curtea Constituţională a menţionat că aceste două procese electorale nu trebuie combinate.

„Alegerile constituie chestiunea de bază şi, de aceea, oamenii trebuie să-şi aţintească atenţia doar asupra celor două buletine – lista partidelor şi candidatul pe circumscripţie”, a declarat Vladimir Ţurcan la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV-Moldova.

În ceea ce priveşte candidaţii independenţi, Vladimir Ţurcan este de părere că aceştia, în mare parte, vor fi înaintaţi, neoficial, din partea puterii. Socialistul spune că, judecând după pretendenţii care şi-au anunţat intenţia de a candida independent, se poate deduce că aceştia vor fi un gen de „cal troian”, iar alegătorii trebuie să fie vigilenţi. „Poziţia noastră este clară: nu avem ce ascunde de oameni, nu ne este ruşine să spunem că acesta este candidatul nostru şi el merge în alegeri pe listele noastre”, a declarat deputatul.

Juristul Pavel Midrigan consideră că sistemul electoral mixt a fost o greşeală. Potrivit lui, o asemenea reformă nu trebuia făcută cu un an înainte de alegeri. Juristul consideră că în spatele candidaţilor independenţi, la fel, vor fi partide politice.

„Ei sunt necesari ca o maşină de votat şi va fi folosită autoritatea lor pentru că în Moldova autoritatea îşi joacă rolul ei”, spune Pavel Midrigan.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite