Vlad Plahotniuc, audiat de comisia de anchetă: „Nu am fost niciodată la vânătoare. Detest acest tip de sport“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PD, Vlad Plahotniuc FOTO Adevărul
Deputatul PD, Vlad Plahotniuc FOTO Adevărul

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a fost audiat de comisia Parlamentară pentru elucidarea modului cum au gestionat organele statului incidentul din 23 decembrie. Deşi a recunoscut că îi cunoaşte pe mai mulţi participanţi de la acea vânătoare, Plahotniuc susţine că nimeni nu l-a înştiinţat despre cele întâmplate şi că a aflat de moartea lui Sorin Paciu din presă.

„Este un incident care nu ne face faţă nouă tuturor. Vreau să spun că am aflat despre caz din presă şi nu am cunoscut mai multe detalii, decât cele care au fost făcute public. Nu vreau să mă expun atâta timp cât nu există un verdict din partea instituţiilor“, a răspuns Vlad Plahotniuc. Acesta a recunoscut că îi cunoaşte pe oamenii de afaceri Ghenadie Sajin şi Serghei Latâş, dar fără să ofere alte detalii.

Plahotniuc s-a arătat deranjat de faptul că membrii comisiei i-au cerut să precizeze care este numele lui corect, când s-a născut şi câte identiţări are. „Numele meu corect este Vladimir, şi nu Vlad. Am avut o altă identitate, la care am renunţat ulterior. Sunt născut în anul 1966“, a precizat deputatul, vădit iritat.

Totodată, prim-vicepreşedintele Parlamentului a ţinut să spună că nu a fost niciodată la vânătoare şi că „detestă acest tip de sport“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite