Vlad Filat: Negocierile pe Acordul de Asociere s-au încheiat, iar cele privind crearea Zonei de Liber Schimb cu UE urmează să fie finalizate în iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat, premierul în exerciţiu
Vlad Filat, premierul în exerciţiu

Reîntors de la Bruxelles, premierul în exerciţiu a anunţat că astăzi au avut loc ultima rundă de negocieri a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE. Totodată, premierul în exerciţiu a declarant că în iunie urmează să fie finalizate şi negocierile pe marginea acordului de creare a Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător.

„În ceea ce ţine de Acordul de Asociere putem spune că negocierile în cadrul rundelor au fost finalizate. Urmează în cadrul convorbirilor telefonice şi videoconferinţelor să fie ajustat la nivel de terminologie şi aspecte juridice acest text. Runda a fost una productivă. În mare parte ne-am atins obiectivele. În ceea ce priveşte Acordul de liber schimb, urmează ca pe 26 martie să fie organizată o videoconferinţă, iar la Consiliul de cooperare Republica Moldova-UE din iunie să fie finalizate aceste negocieri. Urmează să ducem la bun sfârşit negocierile pe dimensiunea agricolă şi un şir de aspecte juridice”, a declarat Vlad Filat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Aeroport.

Totodată, Vlad Filat a anunţat că şi experţii europeni şi-au încheiat misiunea de evaluarea privind implementarea celei de-a doua faze a Planului de acţiuni Republica Moldova-UE privind liberalizarea regimului de vize.„Concluziile acestei misiuni sunt pozitive. Urmează ca în data de 26 martie să fie prezentată evaluarea la Comisia Europeană şi să fie finalizat acest proces în iunie la Consiliul de cooperare RM-UE”, a precizat Vlad Filat.

Premierul a participat la Bruxelles la Summit-ul Partidului Popular European (PPE), în cadrul căruia a prezentat situaţia politică din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite