VIDEO Vadim Krasnoselskii, către ambasadorul SUA la Chişinău: „Transnistria este un stat independent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.org
FOTO president.gospmr.org

Noul ambasador al SUA la Chişinău, Dereck Hogan, a întreprins pentru prima dată o vizită de lucru la Tirapsol, unde a avut o întâlnire cu aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselskii. Liderul de la Tiraspol nu a ezitat să reitereze poziţia sa nici în faţa diplomatului american, subliniind că „Transnistria este un stat independent, cu propriul popor şi Constituţie”.

Vadim Krasnoselskii a remarcat că Tiraspolul are relaţii bune cu Ambasada SUA de la Chişinău şi că existe mai multe programe culturale şi umanitare între regiunea transnistreană şi reprezentanţa americană.

„Cum am mai zis, poporul transnistrean este unul foarte educat şi ne interesează cultura oricărui popor, inclusiv a celui american. Nu sunt cuvinte goale. De exemplu, noi avem Ziua filmului american şi la recomandarea mea, sunt arătate filme americane clasice. Noi vom continua acest program şi îl vom dezvolta”, a spus Krasnoselskii.

Acesta a menţionat că Tiraspolul este interesat în sprijinul SUA în dezvoltarea limbii engleze la Universitatea de Stat din Tiraspol, dar şi a Centrului american de cultură de pe lângă Universitate.

Cât ţine de politică, Krasnoselskii a subliniat că opinia SUA în formatul de negocieri „5+2” a fost mereu una „interesantă” şi că în multe cazuri s-a observat susţinerea SUA „în realizarea unor rezultate concrete”.

La rândul său, ambasadorul american a declarat că scopul vizitei sale la Tirapsol este de a înţelege cum SUA poate în continuare sprijini dezvoltarea regiunii transnistrene şi soluţionarea conflictului de pe Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite