VIDEO Primul protest la Chişinău, organizat pe timp de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Dreptul la Dreptate, condusă de activistul Pavel Grigorciuk, a organizat un protest miercuri, 29 aprilie, în faţa monumentului Ştefan cel Mare din Chişinău. La eveniment s-au adunat circa 20 de manifestanţi, care au păstrat distanţa socială dintre ei.

La manifestaţie, care a fost autorizată de Primăria Chişinău, a participat şi primarul de Bălţi, Renato Usatîi. Edilul a adus mai multe critici la adresa preşedintelui Igor Dodon, subliniind că şeful statului „nu are nicio şansă la prezidenţiale” şi că ar încerca să „elimine concurenţii politici”.

Protestatarii au solicitat deblocarea imediată a sistemului judiciar şi eliberarea pe toti deţinutilor politici; să fie închise toate dosarele politice; eliminarea tuturor amenzilor impunătoare pentru o plimbare în parc şi încercarea de a bloca activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii prin intermediul acestor amenzi, pe timp de pandemie.

De asemenea, s-a solicitat „ajutor real de la stat tuturor celor rămaşi fără muncă în ziua de azi şi care nu au niciun mijloc de trai: compensaţii financiare, scutire de impozite şi o întârziere reală la rambursarea creditelor”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite