VIDEO PDM cere Uniunii Europene să verifice „legăturile lui Andrei Năstase şi Maia Sandu cu furtul miliardului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţi de liderii opoziţiei că sunt implicaţi în frauda bancară, în special făcându-se referire la Vlad Plahotniuc, democraţii au decis să răspundă cu aceeaşi monedă şi au pornit ofensiva contra opoziţiei de la Chişinău. PDM susţine că a depus miercuri, 14 noiembrie, la sediul Delegaţiei UE, 100 de mii de semnături „în sprijinul petiţiei pentru verificări europene privind legăturile lui Andrei Năstase şi Maia Sandu cu furtul miliardului”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de formaţiunea condusă de către controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, secretarul general-adjunct al PDM, deputatul Eugen Nichiforciuc, a depus miercuri, 14 noiembrie, la sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova o petiţie însoţită de peste 100 de mii de semnături prin care se solicită sprijinul instituţiilor europene în verificarea eventualelor legături ale fostei guvernări PLDM, dar şi ale politicienilor Maia Sandu şi Andrei Năstase cu frauda bancară din anii 2013-2014.

„Avem încredere că organismele europene vor lua în considerare dorinţa celor peste 100 de mii de cetăţeni moldoveni şi vor analiza în mod obiectiv acest furt al miliardului şi cine a beneficiat cu adevărat de aceşti bani”, a declarat Eugen Nichiforciuc după depunerea petiţiei şi a semnăturilor.

Petiţia care ar fi fost semnată de peste 100 de mii de moldoveni „precizează că investigaţiile preliminare privitoare la frauda bancară menţionată au indicat că schemele financiare ilegale au avut loc inclusiv pe teritoriul Uniunii Europene, de unde rezultă nevoia unei cercetări inclusiv la nivel european”.

În textul petiţiei se mai arată că există indicii serioase că PLDM (pe lista căruia Maia Sandu a candidat în alegeri) a fost finanţat în campania electorală din 2014 cu bani proveniţi din frauda bancară, dar şi că protestele de stradă organizate în anul 2015 de către Andrei Năstase au fost susţinute financiar din aceeaşi sursă. 

Petiţia solicită de asemenea verificări la nivel european privind relaţiile Fundaţiei „Open Dialog”, suspectată de a fi livrat armament în regiunea ucraineană Donbas, cu liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite