VIDEO Ilan Şor, despre manifestanţii opoziţiei de la protestul din 26 august: „O gaşcă de sălbăticiuni, altfel nu-i pot numi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

După ce a zădărnicit protestul opoziţiei din ziua de duminică, 26 august, din PMAN, prin organizarea în paralel a unui protest neautorizat, primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani şi jumătate de închisoare în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, susţine că a decis să recurgă şi el la manifestaţii în acea zi „pentru a susţine acele lucruri bune şi proiecte pe care le facem zilnic pentru oameni”.

Ilan Şor i-a criticat pe manifestanţii opoziţiei, care aveau planificat un protest şi care au vrut să-şi facă dreptate prin a-l alunga pe primarul de Orhei şi activiştii săi din Piaţă.

„Am întâlnit o gaşcă de sălbăticiuni, altfel nu-i pot numi pe acei oameni care îşi permit să arunce cu apă, cu sticle şi să înjure persoanele în vârstă. Eu nu mai vorbesc despre faptul că voi, cei care vă identificaţi drept partid proeuropean, v-aţi permis să aruncaţi cu sticle şi să arătaţi gesturi obscene eurodeputaţilor, dar şi secretarului general al Partidului Conservatorilor, al treilea partid ca dimensiune din UE”, a declarat Ilan Şor într-o postare video pe Facebook.

Primarul de Orhei afirmă că un alt motiv de ce şi-a scos activiştii în stradă este faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase continuă „să facă presiune asupra judecătorilor”, atunci când cer public condamnarea definitivă a lui Şor, acuzându-i pe liderii opoziţiei că îi încalcă prezumţia nevinăvăţiei.

„Înţeleg că vreţi să fiu arestat, iar în ziua a doua să fie încheiate acele proiecte şi lucruri bune pe care le-am început”, a subliniat Şor.

Edilul i-a solicitat Maiei Sandu şi lui Andrei Năstase să-şi ceară scuze faţă de „bătrânii simpli pe care sălbăticiunile voastre i-au înjosit”.

„În caz contrar, vă promit mitinguri absolut spontane şi foarte incomode pentru voi, după care veţi fi nevoiţi să vă cereţi scuze”, a menţionat Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite