VIDEO Deputatul Sergiu Sîrbu ar fi fost bătut în centrul Capitalei de activistul Pavel Grigorciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Sirbu Facebook

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a ajuns la spital în după-amiaza zilei de joi, 21 martie, după ce ar fi fost bătut de activistul Pavel Grigorciuc, care neagă acuzaţiile şi susţine că, de fapt, doar l-a lovit pe democrat cu palma peste faţă, după ce acesta l-ar fi insultat în public.

„După ce s-a terminat acţiunea de protest (din faţa Parlamentului), eu am trecut pe lângă cafeneaua „Penthouse”, care se află lângă cafeneaua Guguţă. În acel moment, în „Penthouse” intra deputatul democrat Sergiu Sîrbu, pe care eu l-am numit trădător. Eu sincer cred că Sergiu Sîrbu este un trădător şi un exemplu al corupţiei din Parlamentul moldovenesc. În replică, Sîrbu a avut curajul să mă înjure în public, în faţa oamenilor care se aflau la terasă. Din emoţie, i-am dat o palmă peste faţă”, a scris Pavel Grigorciuc pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, chiar şi după acest incident, Sîrbu ar fi continuat să-l înjure, după care câţiva alţi deputaţi democraţi, care au ieşit din aceeaşi cafenea, l-ar fi ameninţat cu răfuială fizică.

Tot pe Facebook, vicepreşedintele OT a PDM, Ion Harghel, a afirmat că Pavel Grigorciuc i-a provocat lui Sergiu Sîrbu „o comoţie cerebrală”. 

„L-a lovit în cap într-o cafenea din centrul oraşului. L-a atacat ca un şacal. Grigorciuc va trebui condamnat la închisoare, nu uitaţi că el era sub monitorizare. El e condamnat la 4 ani de închisoare şi orice încălcare a legii de către el are urmări grave”, a spus Harghel.

Pe de altă parte, Grigorciuc a solicitat reprezentanţilor restaurantului „Penthouse”, în preajma căruia a avut loc incidentul, să publice imaginile video de pe camerele de monitorizare, pentru a fi demonstrat faptul câ dânsul i-a aplicat lui Sîrbu doar o palmă uşoară peste faţă.

Ina Sârbu, soţia deputatului democrat, a declarat pentru Deschide.md că soţul ei a fost transportat la spital

„Acolo i-au făcut tomografie computerizată de urgenţă, iar medicii au spus că este o comoţie cerebrală puternică. Partea gravă este că loviturile au fost aplicate în zona tâmplei. În prezent el rămâne internat”, a declarat Ina Sârbu pentru sursa citată.

Purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă, Cristina Gorea, a declarat pentru ZdG că deputatul rămâne internat în Secţia Neurochirurgie: „A suferit un traumatism cranio-cerebral. Traumatismul suferit nu prezintă pericol pentru viaţă”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite