VIDEO Chirtoacă, supărat pe Blocul ACUM după ce liberalii nu au fost incluşi pe liste: Chemaţi-mă la competiţia voastră blestemată să văd unde mi-e locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a organizat o conferinţă de presă marţi, 25 decembrie, unde a adresat mai multe întrebări retorice celor din Blocul electoral ACUM, după ce s-a decis că se va merge în alegeri fără candidaţii liberali. Preşedintele PL a acuzat conducerea Blocului ACUM de trădare, pentru că nu s-ar fi ţinut de cuvânt, atunci când au afirmat că liberalii vor fi pe liste, dacă vor trece de comisia de meritocraţie.

Dorin Chirtoacă şi-a început discursul prin a da garanţii că nu are şi nici nu a avut vreo colaborare cu Vlad Plahotniuc, fapt care însemna că dânsul nu putea fi ignorat de Blocul ACUM sub pretextul că nu ar fi integru.

Dorin Chirtoacă a menţionat că Vlad Plahotniuc a încercat în câteva rânduri să-l corupă, pe când Chirtoacă era primar de Chişinău, însă acesta a refuzat propunerile liderului PL.

Potrivit lui, Plahotniuc „a cerut două insule din Parcul La Izvor”, după care „Plahotniuc a cerut 11 hectare de pământ din acelaşi parc”. Un alt caz se referea la o solicitare a lui Plahotniuc de a0i oferi un teren pentru construcţia unui bloc locativ pe strada Bucureşti colţ cu Pârcălab.

„Văzând această situaţie mi-a deschis dosare penale, mi le-a fabricat”, a spus Chirtoacă.

Tot în acest context, în încercarea de a demonstra că nu are nimic în comun cu Plahotniuc, Chirtoacă a adăugat că, după ce alegerile din Chişinău au fost anulate, dânsul a ieşit la proteste şi a contribuit la organizarea acestor proteste. 

Chirtoacă a spus că a fost foarte insistent în cadrul partidului pe subiectul privind necesitatea ca PL să meargă alături de Blocul ACUM, iar acest fapt chiar ar fi creat divergenţe dintre el şi Mihai Ghimpu, cu care nu vorbeşte de o lună, decât în cadrul şedinţelor de partid. 

Chirtoacă a acuzat Blocul ACUM că s-a ascuns şi că refuză întrevederile cu PL şi că se caută pretexte pentru ca liberalii să nu fie pe lsite, deşi la început s-ar fi spus că oricare este binevenit pe liste, odată ce trece de comisia de meritocraţie. Chirtoacă s-a plâns că aşa şi nu a înţeles cine face parte din comisia respectivă, pentru că nu s-a făcut public niciun nume. Cu toate acestea, el afirmă că este gata oricând să treaca de comisie, doar că se caută pretexte ca acest lucru să nu se producă.

Chirtoacă s-a arătat nedumerit că, deşi liberalii au propus doar şapte candidaţi care să meargă din partea Blocului, printre care Corina Fusu, Dorin Chirtoacă, Mihai Moldovanu, Ion Cebanu, Veronica Herţa, aceştia nu şi-au găsit loc pe listele Blocului.

„Cât nu există dosare la CEC, nu există întârzieri, ci doar pretexte”, a spus Chirtoacă, precizând că Blocul ACUM a sperat ca PL se va supăra şi nu va merge alături de ei.

„Chemaţi-mă la competiţia voastră blestemată să văd unde mi-e locul”, a adăugat Chirtoacă.

Liderul PL s-a arătat supărat şi de plecarea lui Valeriu Munteanu din partid, despre care a spus că a „dezertat”.

„Ca urmare a trădării lui Valeriu Munteanu, deja va avea un loc călduţ pe lista ACUM”, a precizat Chirtoacă.

Chirtoacă a mai declarat că, în zilele de următoare, se va convoca şedinţa Biroului Politic al partidului unde se va decide cum va merge PL în alegeri, de unii singuri sau să insiste să fie alături de ACUM.

Blocul electoral ACUM a anunţat conducerea Partidului Liberal (PL), formaţiune care a decis să se alăture Blocului prin înaintarea candidaţilor comuni pe circumscripţii şi liste, că Blocul deja a stabilit care sunt candidaţii acestuia în alegeri, fără a se consulta cu PL.

Consiliul Republican al Partidului Liberal, condus de către Dorin Chirtoacă, a decis că va merge în alegerile parlamentare din 24 februarie alături de Blocul electoral ACUM, format din PAS (Maia Sandu), PPDA (Andrei Năstase), PLDM (Tudor Deliu) şi membri ai societăţii civile.

La scurt timp, Dorin Chirtoacă a acuzat Blocul electoral ACUM că i-ar fi trădat pe liberali, după ce nu le-ar fi permis acestora, precum ar fi fost stabilit iniţial în urma negocierilor, să participe pe listele comune ale Blocului, dar şi pe circumscripţii.

După care şi Mihai Ghimpu a venit cu o reacţie pe acest subiect, dând de înţeles că PL ar putea merge separat de Blocul ACUM în alegeri. El a declarat că cei care formează Blocul sunt oligarhi şi proruşi şi că aceştia sunt dispuşi să facă alianţă chiar şi cu PDM sau PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite