PL ar putea merge în alegeri separat de Blocul ACUM. Ghimpu: Acest Bloc este unul oligarhic, de orientare prorusă. Nu este exclus că vor face alianţă cu PDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Blocului electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), de a desemna candidaţii pe circumscripţiile uninominale pentru alegerile din 24 februarie fără prezenţa Partidului Liberal (PL), i-a provocat pe liberali să sugereze că ar putea merge la parlamentare de unii singuri.

După ce liderul PL, Dorin Chirtoacă, a adus mai multe critici la adresa Blocului, ca urmare a problemei menţionate mai sus, a venit şi rândul preşedintelui de onoare al PL, Mihai Ghimpu, să acuze Blocul ACUM de toate relele.

„Debarcarea binomului Plahotniuc-Dodon se poate face adunând vot cu vot, blocul MUCA (ACUM inversat) nu are cum aduna toate voturile, pentru că şi ei sunt copiii oligarhilor şi multă lume nu va vota pentru ei. La fel, nu vor vota sau nu vor ieşi la vot şi 90% de unionişti, pentru că obiectivul nostru este UNIREA cu Ţara-Mamă, România, cu atât mai mult că AD-ul (DA) i-a alungat public din PMAN pe unii unionişti, care vroiau să protesteze şi ei alături de „Platforma Civică”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Liberalul consideră „că acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare prorusă şi n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcţia pro-Rusia este ocupată de PSRM şi PCRM”.

„Având în vedere „decizia” orgolioasă şi îngâmfată luată de Năstase şi Sandu faţă de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova UNIREA cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniştilor şi ale celor care nu susţin blocul ACUM”, a subliniat Ghimpu.

Preşedintele de onoare al PL se arată convins că formaţiunea sa va trece pragul electoral, indiferent că sondajele arată altceva: „nu vă orientaţi după sondajele lui Dodon-Năstase-Plahotniuc”. 

Decizia ACUM de a participa în alegerile din 24 februarie doar cu candidaţii săi, respingând înţelegerea cu Preşedintele PL Dorin Chirtoacă nu exclude faptul, că blocul MUCA va face coaliţie după alegeri fie cu PDM, fie cu PSRM, numai să-şi elibereze patronii, care i-au mandatat anume pentru acest lucru, investind în ei şi foarte-foarte mulţi euro. Da, Libertatea costă mult”, a adăugat Ghimpu.

Blocul electoral ACUM a anunţat conducerea Partidului Liberal (PL), formaţiune care a decis să se alăture Blocului prin înaintarea candidaţilor comuni pe circumscripţii şi liste, că Blocul deja a stabilit care sunt candidaţii acestuia în alegeri, fără a se consulta cu PL.

Consiliul Republican al Partidului Liberal, condus de către Dorin Chirtoacă, a decis că va merge în alegerile parlamentare din 24 februarie alături de Blocul electoral ACUM, format din PAS (Maia Sandu), PPDA (Andrei Năstase), PLDM (Tudor Deliu) şi membri ai societăţii civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite