VIDEO Andrian Candu, către Igor Dodon: „Nu ne cereţi nouă conciliere la ilegalităţile pe care vreţi să le faceţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a anunţat că deputaţii pe care îi reprezintă nu acceptă concilierea propusă de Igor Dodon pe subiectul acordului de împrumut din Federaţia Rusă. Andrian Candu a afirmat că ultimul cuvânt pe această chestiune îl va avea Curtea Constituţională, care va stabili dacă acordul cu Rusia trebuie să rămână în vigoare sau va fi anulat.

„Nu ne cereţi nouă conciliere la ilegalităţile pe care vreţi să le faceţi. Nu mai puneţi presiune, nu ne mai ameninţaţi şi nu mai intimidaţi judecătorii Curţii Constituţionale, întreaga societate şi opoziţia parlamentară (...) Să aşteptăm să vedem ce va spune Curtea Constituţională. Să dea notă ei, judecătorii de la Curtea Constituţională, dacă noi avem dreptate sau nu. Iar dacă noi avem dreptate, vţi renegocia acordul cu Federaţia Rusă pentru a apăra interesele R. Moldova, dar nu interesele voastre”, a declarat Andrian Candu într-o postare video pe Facebook.

Preşedintele Igor Dodon s-a adresat cu un mesaj către opoziţie miercuri 29 aprilie, în care a chemat toate partidele la „conciliere” pentru ca „să nu sufere oamenii simpli”. Adresarea şefului statului a fost făcută în contextul în care legea prin care a fost ratificat acordul de împrumut cu Federaţia Rusă, în sumă de 200 milioane de euro, riscă să fie anulată de Curtea Constituţională, în urma sesizărilor depuse de deputaţii din opoziţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite