VIDEO Andrei Năstase, despre condiţiile PSRM de formare a unei alianţe: Au ajuns să promoveze agenda lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat marţi, 9 aprilie, că Partidul Socialiştilor promovează interesele Partidului Democrat şi ale lui Vlad Plahotniuc, după ce Socialiştii au anunţat că nu vor sprijini un Guvern minoritar condus de Blocul ACUM şi că vor pretinde la funcţia de preşedinte al Parlamentului, dar şi la şefia a două ministere.

„Din păcate, un partid care astăzi are cel mai mare număr de mandate în Parlament a ales o agendă alta decât cea pe care a avut-o în campania electorală, a ales agenda PDM şi personală a lui Plahotniuc. Cel mai grav lucru este că această agendă face să menţină Republica Moldova în continuare în starea ei de captivitate. Face să menţină Republica Moldova în starea de zonă gri a corupţiei, sărăciei, contrabandei”, a declarat Andrei Năstase într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, Socialiştii promovează cele două idei care ar aparţine lui Vlad Plahotniuc, şi anume alegeri anticipate în cadrul sistemului electoral mixt şi coaliţia dintre PDM şi PSRM.

„În aceste condiţii Blocul ACUM solicită în regim de urgenţă reluarea şedinţei Parlamentului Republicii Moldova, întreruptă în mod arbitrar, neconstituţional, ilegal”, a afirmat Năstase.

Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiştilor a decis în cadrul şedinţei de marţi, 9 aprilie, că nu va sprijini formarea unui Guvern minoritar condus de Blocul politic ACUM. Totodată, luând în considerare că PSRM a obţinut cele mai multe mandate parlamentare, Socialiştii au anunţat că pretind la funcţia de preşedinte al Parlamentului şi la şefia a două ministere - Ministerul Apărării şi Ministerul de Externe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite