Victor Gurău: La Primăria Chişinău are loc uzurparea puterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Victor Gurău, director al Centrului de Analiză Strategică şi Monitorizare „Alternativa pentru Moldova” susţine că, din anul 2016, la Primăria municipiului Chişinău are loc uzurparea puterii.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Victor Gurău a spus că puterea a fost uzurpată şi atunci când viceprimarul Nistor Grozavu, în calitate de primar general interimar, a semnat dispoziţiile de numire a viceprimarilor Ruslan Codreanu şi Silvia Radu, iar apoi i-a transmis ultimei interimatul.

Victor Gurău a spus că, din august 2016, când au intrat în vigoare modificările la Legea privind statutul alesului local, s-a pus capăt interimatului continuu nu doar la funcţii de demnitate publică, dar şi la cele de funcţionar public. Respectiv, mandatul lui Nistor Grozavu este nul din punct de vedere juridic şi politic.

„Dacă până în august 2016 acest lucru putea fi acoperit de aspectul de succesiune a funcţiei, după data de 1 august această succesiune decade”, a explicat Victor Gurău. În consecinţă, toate numirile care au avut de atunci la Primărie sunt ilegale şi fac parte dintr-un lanţ al acţiunilor de uzurpare a puterii.

Analistul spune că va sesiza Procuratura despre vidul de putere instituit la Primărie, dar va merge şi în instanţa de judecată pentru a da o calificare acţiunilor lui Nistor Grozavu, Silviei Radu şi Ruslan Codreanu. Victor Gurău mai spune că se va adresa şi Delegaţiei Uniunii Europene, şi ambasadorilor acreditaţi în Moldova pentru că, spune el, este un exemplu clar al uzurpării puterii, prin încălcarea normei legale.

Victor Gurău a rugat ca faptele expuse să fie calificate ca o intenţie de informare a cetăţenilor şi nicidecum un atac la adresa vreunui concurent electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite