Validarea mandatului primarului de Chişinău, din nou amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au trecut două săptămâni de la data alagerilor locale din Chişinău, Andrei Năstase nu poate încă prelua atribuţiile de primar general al Capitalei, după ce luni, 18 iunie, Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a amânat din nou data validării mandatului primarului ales.

După ce şedinţele de judecată se amînau pe motiv că reprezentanţii socialiştilor depuneau contestaţii în instanţă precum că Andrei Năstase ar fi făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor, de această dată, instanţa a amânat dosarul privind validarea primarului ales pe motiv că reprezentantul Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău a solicitat recuzarea judecătorului Valentin Lastaveţchi, din cauză că acesta nu ar fi imparţial. 

Cererea a fost acceptată, iar şedinţa amânată până la numirea unui alt magistrat.

De dimineaţă, zeci de oameni au protestat în faţa Judecătoriei, solicitând ca mandatul lui Năstase să fie validat.

Într-o postare video pe Facebook, Andrei Năstase a îndemnat oamenii la calm. În opinia sa, în spatele acestei tergiversări ar sta Vlad Plahotniuc şi „mafia imobialiară” care ar încerca să ducă la bun sfârşit anumite scheme.

Vicepreşedintele PPDA Alexandru Slusari a declarat că formaţiunea sa va organiza proteste masive dacă mandatul lui Năstase nu va fi validat. Protestul ar urma să aibă loc duminică, dacă „mâine-poimâine” nu va fi validat mandatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite