Valeriu Munteanu: „Binomul Plahotniuc-Dodon pregăteşte excluderea mea din cursa electorală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Valeriu Munteanu, susţine că „binomul Plahotniuc-Dodon” pregăteşte pentru săptămâna viitoare excluderea sa din cursa electorală. Potrivit lui Munteanu, acest lucru se întâmplă în condiţiile în care este clar că el va ajunge în turul II de scrutin, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, sâmbătă, Valeriu Munteanu a declarat că măsurătorile interne ale partidului indică că el, indubitabil, va ajunge în turul doi cu reprezentantul „binomului Plahotniuc-Dodon”, care va suferi o înfrângere mult mai usturătoare decât cea pe care au avut-o reprezentanţii stabili ai stângii – PSRM sau PCRM. Potrivit lui, înţelegând acest lucru, „binomul” încearcă să facă ultimele încercări pentru a induce lumea în eroare şi pentru a deforma realitatea.

„În acest sens, Plahotniuc personal şi binomul pe care îl reprezintă realizează sondaje şi vor mai urma şi altele, în care o indică pe Silvia Radu cu cel mai înalt scor, mizând pe ideea că oamenii se vor înfricoşa şi asemenea unei turme vor merge în direcţia în care le indică Plahotniuc”, susţine Munteanu. În opinia sa, acest lucru reprezintă o desconsiderare a întregului oraş, dar şi a chişinăuienilor. Or, potrivit lui, oraşul Chişinău are locuitori care ştiu să aleagă grâul de neghină şi aceste manevre nu sunt credibile. Totuşi, în viziunea sa, aceste sondaje ar putea fi folosite ca o precondiţie pentru falsificarea alegerilor.

Valeriu Munteanu spune că Partidul Socialiştilor a solicitat în instanţă înlăturarea panourilor sale electorale, motivând că este folosit, după părerea lor, un simbol interzis: tricolorul. Munteanu afirmă însă că în scrierea numelui său a fost folosite câteva elemente cromatice asemănătoare tricolorului naţional, ceea ce nu este o încălcare de lege. În opinia sa, această iniţiativă vine după ce a contestat în instanţă implicarea în campania lui Ion Ceban a unor persoane oficiale străine: Vladimir Putin şi Alexandr Lukaşenko, precum şi a preşedintelui ţării, Igor Dodon.

Candidatul liberal a mai spus că nu va scoate panourile, ba mai mult, îşi va face dreptate în instanţă, pentru a-şi apăra dreptul de a participa în această cursă electorală. Acesta a îndemna chişinăuienii să-şi de votul pe 20 mai pentru candidatura sa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite