Unui jurnalist rus i-a fost interzisă intrarea în Moldova. Dodon, din nou de partea Moscovei: Presa română deschis ne distruge statalitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Poliţiştii de frontieră de la Chişinău nu ar fi permis intrarea în Republica Moldova a redactorului ziarului „Argumentî i faktî” din Federaţia Rusă (publicaţie apropiată Kremlinului). Anunţul a fost publicat pe pagina web a ziarului. Potrivit presei ruse, refuzul autorităţilor moldovene este legat de faptul că jurnalistul rus Igor Cerneak nu ar fi indicat scopul vizitei sale la Chişinău.

Contactat de agenţia de presă rusă Ria Novosti, Igor Dodon a declarat vineri, 1 septembrie, că a solicitat de la Serviciul de Informaţii şi Securitate detalii pe marginea acestui caz. 

Totodată, şeful statului se arată uimit că Chişinăul interzice accesul în Moldova jurnaliştilor ruşi, în timp ce, în opinia sa, anume presa din România ar afecta statalitatea Moldovei.

„Condamn categoric blocarea activităţii jurnaliştilor ruşi. Guvernarea proeuropeană nu vrea să observe activitatea antistatală a unor instituţii media occidentale şi române, care deschis distrug statalitatea Republicii Moldova”, a afirmat preşedintele ţării.

Dodon a mai precizat că „acestor duble standarde le va veni sfârşitul în anul următor, în rezultatul alegerilor parlamentare, atunci când va fi formată o majoritate „promoldovenească”, parlamentară şi guvernamentală, care va apăra interese naţionale şi nu va fi influenţată de părerea „stăpânilor din afara ţării”.

Presa rusă mai scrie că alţi doi oameni de afaceri din Federaţia Rusă nu au fost admişi pe teritoriul Republicii Moldova de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, concomitent cu jurnalistul de la „Argumentî i faktî”. Unul dintre aceştia ar fi proprietarul unei fabrici de vinuri din Moldova.


 


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite