Un grup de jurnalişti de la Chişinău le solicită autorităţilor permisiunea de a realiza un interviu cu Vlad Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de jurnalişti din Republica Moldova, printre care moderatorii de emisiune Lorena Bogza (ProTV Chişinău), Natalia Morari (TV8), Gheorghe Gonţa (TVC21), Vasile Botnaru (Europa Liberă), le solicită autorităţilor responsabile permisiunea de a realiza un interviu cu ex-premierul Vlad Filat, condamnat la nouă ani de detenţie pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

Jurnaliştii au semnat un demers comun în acest sens către ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, directorul interimar al Departamentului instituţii penitenciare, Aureliu Suhan, şi şeful Penitenciarului nr. 13 din Chişinău, Igor Pântea, scrie portalul Tribuna, citat de Adevărul.

Sursa citată precizează că în demersul lor jurnaliştii fac trimitere atât la norme din legislaţia naţională, cât şi la prevederi ale legislaţiei internaţionale.

Cele trei solicitări au fost înregistrate la instituţiile menţionate.

„Domnului Vlad Filat i-au fost înaintate acuzaţii extrem e grave şi procesul în care a fost judecat a fost unul închis fiind interzis accesul presei şi a publicului larg în şedinţele de judecată. În acelaşi timp, cauza de judecare a domnului este de rezonanţă, astfel, considerăm necesar ca societatea civilă să fie informată cu privire la informaţiile de interes general care rezultă din acest proces”, se arată în demers.

image
image
image
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite