Tiraspolul a demarat campania electorală. Rusia va delega observatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să participe la „alegerile parlamentare” din regiunea transnistreană pot, începând cu ieri, să îşi depună dosarele la „comisia electorală” de la Tiraspol.

Potrivit novostipmr.com, şefa „comisiei electorale” de la Tiraspol, Elena Gorodeţkaia a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că potenţialii candidaţi şi-au manifestat interesul de a participa la „alegeri” chiar din primele ore ale dimineţii.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei nerecunoscute din Transnistria, deşi „comisia electorală centrală” abia intenţionează să transmită invitaţii mai multor ţări pentru a delega persoane care să monitorizeze legalitatea acestor „alegeri”. Totuşi, Elena Gorodeţkaia susţine că a a fost anunţată de puterea de la Moscova că Rusia vrea să trimită observatori în regiune. La fel au făcut şi Osetia de Sus, Abhazia şi Nagorno-Karabakh.

Autorităţile autoproclamate de la Tiraspol anunţă că pentru prima dată în cadrul „scrutinului electoral” din acest an vor fi aleşi concomitent „deputaţii” şi cei care vor face parte din administraţia locală.    

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite