Talpeş: Băsescu a ales un moment inoportun să îşi ia cetăţenia Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu şi soţia sa au depus jurământul ca cetăţeni ai Republicii Moldova FOTO David Muntean

Fostul director SIE Ioan Talpeş a apreciat, vineri, că momentul ales de Traian Băsescu pentru a depune jurământul în calitate de cetăţean al Republicii Moldova a fost “inoportun” în raport cu momentul în care se va desfăşura cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale ale vecinilor de peste Prut.

Amintim că joi, 3 noiembrie, soţii Băsescu au depus jurământul pentru obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova. Tot joi, candidatul pro-rus Igor Dodon a declarat, în cadrul unei emisiuni electorale la ProTV, că îi va anula cetăţenia Moldovei fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.

Ce a căutat Băsescu, acum, în această problematică, s-a întrebat retoric Talpeş, amintind că potrivit celui mai optimist sondaj realizat în Moldova pe marginea subiectului unirii doar 34% dintre cetăţeni s-au pronunţat în favoare, în timp ce 51% sunt împotrivă.

În condiţiile date, Talpeş a apreciat că cea mai bună politică a reprezentanţilor României este aceea definită plastic de expresia “ciocu mic”.

Fostul director SIE consideră că singura cale viabilă pentru unionişti, în acest moment, rămâne sprijinirea curentului pro-UE de la Chişinău, a cărui eventuală materializare ar aduce România şi Republica Moldova pe aceeaşi parte a baricadei.

Talpeş a mai spus că nu se aşteaptă la “presiuni” ale Moscovei în procesul electoral întrucât oricum „ţine totul sub control”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite