Socialistul Igor Dodon susţine că va face tot posibilul să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. A pregătit şi o moţiune de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Socialiştii vor dizolvarea Parlametului. FOTO Alexandru Tarlev
Socialiştii vor dizolvarea Parlametului. FOTO Alexandru Tarlev

Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a pregătit mai multe proiecte de hotărâri printre care proiectul moţiunii de cenzură înaintată Guvernului Streleţ, dar şi un proiect de lansare a procedurii de demitere a preşedintelui ţării, a comunicat liderul PSRM Igor Dodon în cadrul unui briefing, susţinut duminică, 4 octombrie, după tentativa nereuşită de a convoca şedinţa în plen a Parlamentului în regim de urgenţă, transmite IPN.

„Fracţiunea socialiştilor a venit în incinta Parlamentului pentru a convoca şedinţa extraordinară. Regretăm că niciun alt deputat, inclusiv cei independenţi, nu a venit. Am pregătit proiectul de moţiune de cenzură a Guvernului Streleţ, este semnat de 24 de deputaţi socialişti. Săptămâna care vine ar putea fi semnat de 26 de deputaţi. Al doilea demers este privind iniţierea demiterii preşedintelui ţării, semnat de 24, mai avem nevoie de 10 semnături. Alt demers prevede demiterea conducerii mai multor instituţii care se fac vinovate de furtul miliardului şi de situaţia deplorabilă din ţară, şi un alt demers este modificarea Constituţiei privind alegerea directă a preşedintelui ţării”, a comunicat Igor Dodon.

Liderul socialiştilor a spus că are ca scop ca, pe cale parlamentară, să fie rezolvate problemele ţării. „Noi vom face tot posibilul ca să nu fie create destabilizări. Noi vom face tot posibilul ca Parlamentul să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri parlamentare anticipate”, a subliniat politicianul.

Cât ţine de corturile instalate sâmbătă noaptea pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, blocând astfel circulaţia, Igor Dodon a comunicat că bulevardul a fost deblocat înainte de începerea săptămânii de muncă, însă presiunea din partea socialiştilor va creşte.

Partidul Socialiştilor şi Partidul Politici Partidul Nostru au amânat pentru altă dată mitingul de amploare de protest în scuarul Parlamentului, planificat pentru duminică, 4 octombrie, pentru a exclude posibilitatea provocărilor în condiţiile când şi Platforma DA şi-a invitat susţinătorii în Piaţa Marii Adunări Naţionale, care se află în vecinătate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite