Silvia Radu: Am încercat să fiu cât mai departe de politicieni şi mai aproape de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvia Radu, candidat independent la funcţia de primar al municipiului Chişinău, susţine că în această campanie electorală a încercat să fie cât mai departe de politicieni şi mai aproape de oameni.

Totuşi, în opinia sa, această campanie a fost destul de urâtă din punct de vedere al comportamentului contracandidaţilor săi, însă are convingerea că judecata va veni din partea alegătorilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute într-o conferinţă de presă susţinută vineri, 18 mai, care este ultima zi în care mai este permisă agitaţia electorală, transmite IPN.

Candidata a declarat că a decis să nu lanseze spoturi electorale şi nici să instaleze panouri electorale. A ales să meargă în teritoriu pentru a discuta cu oamenii şi pentru a afla direct de la ei problemele cu care se confruntă. A lansat campania „Fă ceva bun pentru Chişinău”, în care s-au implicat atât persoane fizice, cât şi companii. Astfel, potrivit Silviei Radu, după campanie nu vor rămânea panouri cu imaginea sa, ci lucruri concrete făcute pentru oraş.

Candidata a menţionat că, după ce a participat la prima dezbatere electorală, a hotărât să nu mai participe la altele, deoarece consideră că politicienii nu fac altceva decât să se dea în spectacol şi să lanseze promisiuni populiste. Silvia Radu spune că a decis să participe la discuţii în teritoriu, cu oamenii.

În opinia sa, această campanie nu a fost neapărat o competiţie electorală, ci un exerciţiu în care a avut posibilitatea să cunoască mai mult oraşul. A depistat locuri cu probleme grave, care trebuie soluţionate urgent. Şi-a făcut o listă cu priorităţi şi şi-a făcut un plan de lucru detaliat, pe care îl va pune în aplicare în momentul în care va câştiga aceste alegeri, spune candidata.

Silvia Radu a mai spus că a muncit cu o echipă formată doar din şase persoane, inclusiv soţul, iar cheltuielile pentru campania electorală se cifrează la câteva sute de mii de lei, bani din bugetul familiei.

Radu s-a arătat încrezătoare că oamenii îşi vor da votul pentru ea, pentru o schimbare care trebuie să se producă în municipiu. Primăria trebuie să devină o zonă liberă de politică, care să aparţină cetăţenilor, a conchis candidata.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite