Serviciul de Securitate al Ucrainei a reţinut un colonel rus. FSB intenţiona să-l numească viceministru al Securităţii de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO
FOTO

Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a reţinut pe Valerii Gratov, un colonel rus şi unul dintre instructorii militarilor din Donbas. Acesta urma să fie numit de către FSB-ul de la Moscova în funcţia de viceministru al „Securităţii de Stat” de la Tiraspol.

Gratov a fost reţinut în timp ce se îndrepta către regiunea transnistreană, încercând să traverseze frontiera cu un paşaport ucrainean fals pe numele pensionarului Valerii Voitenko, notează gordonua.com citat de Adevărul.

Ofiţerii de Securitate de la Kiev au stabilit că posesorul acestui paşaport în realitate este colonelul rus Valerii Gratov, iar în urma informaţiilor operative s-a constatat că el se îndrepta spre Tiraspol, pentru a fi numit în funcţia de viceministru al Secutităţii transnistrene. 

Anterior, timp de şapte ani, Valeriu Gratov a fost şeful pazei ex-liderului separatist de la Tiraspol, Igor Smirnov. Din 2014 colonelul rus luptă de partea separatiştilor din estul Ucrainei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite