Sergiu Mocanu, către Traian Băsescu: Ăsta pe care l-aţi felicitat că a câştigat Preşedinţia a recunoscut Crimeea ca teritoriu rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, l-a criticat pe ex-preşedintele României Traian Băsescu pentru că l-a felicitat pe Igor Dodon cu victoria în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

„Domnule Băsescu, ăsta pe care dumneavoastră l-aţi felicitat cu faptul că el a câştigat Preşedinţia Republicii Moldova a recunoscut Crimeea ca teritoriu rusesc, a denunţat conducerea de la Kiev, l-a apărat pe Ianukovici. Nu vă e duşman ăsta? Nu e duşmanul României, Europei, lumii civilizate?”, a declarat Sergiu Mocanu miercuri, 24 ianuarie, la emisiunea sa de pe Youtube.

Potrivit fostului deputat, „dovada faptului că Băsescu nu ştie unde a venit” este şi afirmaţia fostului şef de stat român că el nu vrea să facă aici carieră, dar vrea să stârnească unionismul. 

„Dar unionismul v-am spus unde-i, este în braţele lui Plahotniuc şi în braţele propagandei ruseşti. Nu mă refer la masa cea mai mare de unionişti sănătoşi la cap. Mă refer la câţiva cretini care gravitează acum în jurul lui Plahotniuc”, a subliniat Mocanu.

Politicianul a menţionat că ideea lui Băsescu de veni în Republica Moldova să facă politică „este o chestie excepţională”, precizând că problema fostului lider de la Cotroceni este alta, şi anume frica lui Băsescu de a pierde.

„De aici vin paşii lui incoerenţi. Domnule preşedinte Băsescu, nu este o dezonoare să cazi pe câmpul de luptă din Basarabia, cum nu a fost pentru ostaşii români care au luptat în Basarabia în timpul celui de-Al Război Mondial. Nu a fost o dezonoare să moară pe pământul Patriei”.

Mocanu a adăugat că Traian Băsescu nu are dreptate atunci când propune înlocuirea ideii europene cu ideea reîntregirii ţării.

„Adică cum, pe de o parte, România prin UE impune Republicii Moldova condiţii în conformitate cu criteriile de la Copenhaga, iar pe de altă parte, îi face loc Republicii Moldova să intre pe uşa din spate, fără nicio condiţie respectată”, a spus liderul Antimafie.

El a specificat că Republica Moldova pentru a ajunge parte a UE şi a României trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii.

Mocanu a mai afirmat că ar sprijini o alianţă între Maia Sandu şi Traian Băsescu, fiindcă ar fi „singura alianţă firească”, însă preşedintele PAS ar trebui să se îndepărteze de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite