Sergiu Mocanu îi cere lui Băsescu să se retragă din partidul lui Anatol Şalaru: Este o farsă în interes mafiot coordonată de Plahotniuc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Abia intrat oficial în politica de la Chişinău prin obţinerea funcţiei de preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, Traian Băsescu este îndemnat să se retragă din această formaţiune politică. Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susţine că partidul condus de Anatol Şalaru este „o farsă în interes mafiot”, dirijată de Vlad Plahotniuc.

„Ieri dumneavoastră aţi participat la o nouă farsă şi nu aţi avut cum să nu ştiţi că această farsă este coordonată de către Plahotniuc. Nu numai Şalaru, care a participat şi la alte diversiuni, nu numai hoţul Şalaru, cel care împreună cu un alt personaj din România, Groe Stoica şi alţii, chiar din anturajul dumneavoastră au convertit idealul românesc în bani, averi şi interese. Este foarte regretabil că dumneavoastră aţi participat într-o asemenea farsă”, a declarat Sergiu Mocanu într-o postare video pe Facebook.

Fostul deputat a comparat situţia lui Traian Băsescu cu cea a lui Dumitru Diacov, care la fel este preşedinte de onoare a partidului condus de Vlad Plahotniuc, dar şi „agent KGB cu misiune altă dată la Bucureşti şi cu misiune profitabilă acum la Chişinău”.

„Cel mai bun în această situaţie foarte jenantă pentru dumneavoastră ar fi să vă retrageţi această calitate de preşedinte de onoare a unei farse, a unei capcane în care sunt atraşi oameni sinceri. Ieri la Chişinău nu s-a făcut unire, dar s-a jucat o farsă în interes mafiot. Sper că vă este cunoscut faptul că hoţii, mafioţii, nu pot face nici unire, nici integrare europeană, nici bloc nord-atlantic. Ăştia acţionează doar în interesele lor mafiote. Îmi pare rău că aţi fost ieri o jucărică în mâinele lui Plahotniuc la Chişinău”, a adăugat Mocanu.

Potrivit lui, Vlad Plahotniuc ar mai fi participat anterior la nişte acţiuni pretins proromâneşti. El a amintit de anul 2005, atunci când Anatol Şalaru, Vlad Plahotniuc şi cetăţeanul român Dorin Iacob ar fi încercat să ajungă la Traian Băsescu pentru a-l convinge să vină la Chişinău. 

„În februarie 2005, în biroul dumneavoastră de la Cotronei, eu încercam să vă determin să nu veniţi la Chişinău neinstituţionalizat, prin intermediul unui grup de escroci, care vă promiteau că puteţi să-i propuneţi lui Voronin unirea şi că Voronin ar putea să accepte o asemenea propunere”, a menţionat preşedintele Mişcării Populare Antimafie.

Amintim că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost numit duminică, 25 iunie, în funcţia de preşedinte de onoare a Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova (PUN). Formaţiunea este condusă de ex-ministrul Apărării, Anatol Şalaru, şi se declară deschis pentru Unirea celor două maluri ale Prutului. Băsescu şi-a exprimat speranţa că Partidul Mişcarea Populară din România va putea realiza idealul Unirii alături de Partidul Unităţii Naţionale din Republica Moldova. Funcţia de preşedinte al formaţiunii de la Chişinău chiar a rămas vacantă, pentru a-i fi oferită lui Băsescu, odată ce acesta îşi soluţionează problema cu cetăţenia moldovenească, suspendată de Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite