Secretarul CMC, Valeriu Didencu, eliberat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul Consiliului municipal Chişinău, Valeriu Didencu, a fost eliberat din funcţie în cadrul şedinţei de joi, 29 iunie, a CMC, în baza cererii depuse. În aceeaşi şedinţă consilierii municipali, cu excepţia celor din Partidul Liberal, care nu au participat la şedinţă, au încercat să aleagă un secretar interimar, dar nu au reuşit în lipsa unui consens, transmite IPN.

La funcţia de secretar interimar au fost examinate candidaturile Ludmilei Cutasevici, care activează în secţia responsabilă de coordonarea activităţii CMC, şi a lui Vadim Brânzaniuc, şeful Direcţiei relaţii publice a Primăriei. La propunerea, consilierului neafiliat Ion Ştefăniţă, a fost examinată candidatura lui Tudor Tofan, specialist principal în cadrul Direcţiei juridice.

Deşi consilierii s-au întrunit de două ori în şedinţa biroului permanent al Consiliului, aleşii locali nu au ajuns la un consens. Liderul fracţiunii Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, a propus amânarea chestiunii pentru ziua de marţi. Propunerea a fost susţinută.

Valeriu Didencu a fost reţinut la sfârşitul lunii mai, fiind cercetat pentru corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Ex-secretarul CMC fusese plasat în izolator pe un termen de 30 de zile, însă acum o săptămână a fost plasat în arest la domiciliu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite