Rezultatele preliminare ale „alegerilor” din Transnistria: Oponenţii lui Şevciuk au învins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele preliminare privind rezultatele „alegerilor” pentru Sovietul Suprem din Transnistria arată că oponenţii actualului lider de la Tiraspol au obţinut majoritatea mandatelor, transmite dniester.ru.

Potrivit sursei citate, primele informaţii relevă faptul că din totalul celor 43 de „deputaţi” din Sovietul Suprem din stânga Nistrului, 31 de mandate au fost câştigate de oponenţii grupului de candidaţi apropiat lui Evgheni Şevciuk.

Astfel, cele mai multe voturi au fost acumulate de partidul „Obnovlenie” şi mai mulţi candidaţi independenţi, care vor controla viitorul „legislativ” de la Tiraspol. „Această situaţie arată că Evgheni Şevciuk a suportat o înfrângere morală după ce personal s-a întâlnit cu alegătorii în mai multe regiuni ale Transnistriei. Este evident că prăbuşirea ratingului actualului lider din regiune a topit şansele majorităţii covârşitoare a candidaţilor, care făceau parte din echipa sa”, scrie dniester.ru.

Menţionăm că autorităţile nelegitime din Transnistria au organizat duminică, 29 noiembrie, pentru prima dată, alegeri unice ale „deputaţilor” din Sovietul Suprem şi din sovietele locale. Autorităţile de la Chişinău nu recunosc legalitatea acestor alegeri şi a îndemnat celelalte state să nu trimită observatori în regiune.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite