Viceministrul de Externe al Rusiei, „îngrijorat“ de semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceministrului rus de Externe, Grigori Karasin, a declarat pentru Ria-Novosti că semnarea Acordul de Asociere cu UE ar putea crea dificultăţi în procesul de reglementarea a conflictului transnistrean.


„Da, într-adevăr suntem îngrijoraţi. Majoritatea experţilor susţin că orientarea multivectorială a politicii externe şi a comerţului - apropierea Chişinăului de UE şi integrarea în Uniunea Vamală a Tiraspolului - devine un obstacol îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două maluri ale Nistrului“, - a declarat Grigori Karasin, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, în cadrul unui interviu pentru Ria-Novosti.

Totodată, oficialul rus a vorbit şi despre recentul anunţ al transnistrenilor privind introducerea în regiune a legislaţiei ruse. „Iniţiativa privind aplicarea în regiunea legislaţiei ruse, în măsura în care putem judeca, vine de la administraţia transnistreană", a menţionat Grigori Karasin.

În cadrul aceluiaşi interviu, Karasin a acuzat Chişinăul că refuză ideea deschiderii unui consulat rusesc la Tiraspol, ceea ce ar fi în detrimentul deţinătorilor de paşapoarte ruse din Transnistria.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite