Renato Usatîi îl va ajuta pe Dodon să denunţe Acordul de Asociere cu UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul „Patria” va susţine iniţiativa Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) cu privire la denunţarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în viitorul Parlament, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

De asemenea, Igor Dodon a declarat că va face coaliţie cu partidul lui Renato Usatîi, după alegerile parlamentare din 30 noiembrie, arătându-se gata de a realiza acest lucru şi cu Partidul Comuniştilor. „Sper că PCRM va face alegerea corectă şi nu va face coaliţie cu oligarhii unionişti. Iar dacă va face aceasta, va deveni un cadavru politic, iar mormântul îi va fi acoperit cu ramuri de stejar şi cu trandafirii PDM-lui”, a declarat liderul PSRM.

Tot în cadrul emisiunii, Igor Dodon s-a referit şi la acuzaţiile aduse de liderul comuniştilor în legătură cu preţul exagerat de cumpărare a gazelor naturale din Rusia. Astfel,el a sugerat că Vladimir Voronin ar suferi de amnezie din cauza vârstei. „În primul rând, nu am semnat eu contractul cu „Gazpromul”, dar Concernul „Moldova –gaz”. Totodată, a fost un contract avantajos, din care motive a fost preluat şi de către guvernarea pro-europeană” a precizat socialistul. Iar ca să întregească această sugestie, Igor Dodon a adăugat: „ Îmi pare rău că fostul preşedinte a uitat cum făcea declaraţii de presă şi felicita poporul cu semnarea unui contract avantajos privind achiziţionarea de gaze naturale”.

Dodon a infirmat, pe parcursul emisiunii, că ar pregăti acţiuni de protest după 30 noiembrie, calificându-le drept „isterie a partidelor de la guvernare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite