Igor Dodon, acuzat că pregăteşte tulburări după alegerile din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Foto Adevărul Moldova
Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Foto Adevărul Moldova

Fostul preşedinte al socialiştilor, Valentin Crîlov, l-a acuzat pe Igor Dodon că ar fi elemental principal în cadrul unui scenariu de destabilizare a Republicii Moldova după alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

În cadrul unui interviu acordat agenţiei IPN, Valentin Crîlov afirmă că ”lui Igor Dodon îi este rezervat un loc central în mai multe scenarii posibile legate de campania electorală actuală, de rezultatele alegerilor, dar şi de conjunctura regională, în special de conflictul armat din sud-estul Ucrainei”. Fostul preşedinte al PSRM apreciază că ”se mizează pe destabilizarea situaţiei prin intermediul grupurilor pe care le are Dodon la Chişinău, dar şi la Bălţi, şi la sudul republicii. Acestora, posibil, li se vor alătura agenţii recrutaţi dintre gastrabaiterii moldoveni care, de fapt, au fost forţaţi să revină acasă pentru a-l susţine pe Dodon, precum şi agenţi ai serviciilor secrete străine. La fel se va proceda şi cu cetăţenii care locuiesc în stânga Nistrului şi care se planifică să fie transportaţi cu zecile de mii în susţinerea lui Dodon în cadrul alegerilor”.

CHiar dacă nu vor exista la Chişinău evenimente de tipul Maidanului din Kiev, totuşi Valentin Crîlov crede că ”Din Parlament sau din afara lui, Dodon va continua să destabilizeze situaţia, în principal ajutat fiind de forţele implicate în primul scenariu. În cazul, când, totuşi trece în Parlament, el va fi elementul destabilizator care nu va permite crearea majorităţii parlamentare, numirea guvernului şi revenirea la viaţa normală şi paşnică. În special, va urmări scoaterea din actul guvernării şi din viaţa politică în general nu atât a actualei Alianţe de guvernare cât, în primul rând, a PLDM”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite