„Răbdarea oamenilor a luat sfârşit”. Ce spun experţii despre dialogul social propus de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii experţi consideră necesar ca protestatarii să accepte dialogul social propus de guvernare, în timp ce alţii sunt de părerea că un astfel de dialog nu va avea finalitatea aşteptată. Opiniile au fost expuse în cadrul emisiunii „Politica”, transmite IPN.

Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă politică „Politicon”, consideră că acest dialog ar putea determina guvernarea să satisfacă revendicările protestatarilor. „Toate părţile ar trebui să se implice în acest dialog, care ar putea deveni un început pentru a schimba situaţia în ţară. Nu cred că va fi schimbată clasa politică, dar s-ar forma o platformă prin care societatea să participe la guvernare”, a opinat Ţăranu.

Pe de altă parte, Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, consideră că dialogul social dintre protestatari şi guvernare va eşua. „Acest dialog nu se va solda cu rezultate importante. Cei de la conducere au observat că protestatarii nu au forţă şi curaj să meargă până la capăt şi nici nu-i iau în considerare”, a opinat Ciurea.

Comentatorul politic Alexei Tulbure, de asemenea, consideră că dialogul social nu se va solda cu succese. „Răbdarea oamenilor a luat sfârşit, nici nu vor să audă de această guvernare. Oamenii nu se vor lăsa înşelaţi de politicieni. Chiar şi protestele excentrice, cum ar fi vandalizarea sediului PLDM, arată că oamenii nu mai pot tolera situaţia”, a spus Tulbure.

Săptămâna trecută, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, preşedintele ţării, Nicolae Timofti şi prim-ministrul Valeriu Streleţ au semnat Apelul public pentru dialog social, prin care cheamă implicarea clasei politice şi a societăţii civile pentru identificarea în comun a soluţiilor de rezolvare a disputelor şi de ieşire din impasul în care se află astăzi Republica Moldova. Prima întrunire a membrilor platformei de dialog creată era preconizată pentru astăzi, 13 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite