Procurorii din Republica Moldova îl vor pe Valeriu Guma la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Guma este acuzat de trafic de influenţă, luare şi dare de mită FOTO Arhiva
Valeriu Guma este acuzat de trafic de influenţă, luare şi dare de mită FOTO Arhiva

Procurorii moldoveni insistă ca fostul deputat democrat Valeriu Guma, acuzat de trafic de influenţă, luare şi dare de mită, să stea la închisoare.

Procuratura Generală a declarat recurs împotriva deciziei Judecătoriei Buiucani din 20 noiembrie curent, prin care Valeriu Guma a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Decizia a fost luată de judecătorul Ghenadie Pavliuc după ce justiţia din România l-a condamnat pe fostul parlamentar la patru ani de închisoare cu executare.

Potrivit autorităţilor române, Valeriu Guma a fost condamnat pentru mituirea directorului general al Direcţiei Juridice din cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Mita ar fi fost oferită cu scopul de a-i determina pe funcţionari să aprobe menţinerea în vigoare a contractului de privatizare a unei firme la care era acţionar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România l-a condamnat în aprilie 2013, pe fostul deputat Valeriu Guma la patru ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind una definitivă.

La 30 octombrie 2014, judecătorul delegat cu cooperarea internaţională de la Tribunalul Bucureşti a luat decizia de a solicita Republicii Moldova recunoaşterea şi executarea sentinţei penale în cazul Guma.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite