„Primitivism politic”. Biroul lui Dorin Chirtoacă, eliberat pentru noul primar interimar, Silvia Radu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul primar interimar de Chişinău, Silvia Radu, va conduce Primăria chiar din biroul primarului suspendat Dorin Chirtoacă. În acest sens, a început eliberarea biroului de lucrurile personale.

Potrivit unui comunicat de presă al PL, acţiunea respectivă are loc la indicaţia viceprimarului Nistor Grozavu, anterior membru liberal.

„După ce de dimineaţă, PD a introdus-o pe Silvia Radu, pe uşa din spate a primăriei, instalând-o abuziv în funcţia de primar general interimar al Capitalei, în aceste momente (după cum ne comunică, unii angajaţi ai Primăriei) are loc „curăţarea” biroului lui Dorin Chirtoacă (care este încă primarul ales al Chişinăului) de lucrurile pe care le are acolo edilul Capitalei, spre a fi pregătit biroul (mai mult decât simbolic) pentru Silva Radu, (spre a fi „legitimată” prin stăpânirea principalului birou al primăriei), miza democraţilor pentru primăria Chişinău”, a menţionat vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, aceste abordări reprezintă un primitivism politic feroce: „Chirtoacă este (încă) primar general al Capitalei, iar democraţii, prin uneltele lor de la primărie (cu acordul tacit al „prietenilor” lor socialişti) îl „prohodesc” politico-juridic pe Chirtoacă, fără să i se respecte dreptul la prezumţia nevinovăţiei şi la legitima apărare, consfinţite de Legea Supremă”.

image
image
image
image

Fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, şi consilierul municipal al PPEM Ruslan Codreanu au fost numiţi luni, 6 noiembrie, în calitate de viceprimari ai municipiului Chişinău de către primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu. După ce a semnat dispoziţiile respective, Grozavu a anunţat că se retrage din funcţia de primar general interimar, aceasta fiind preluată de către Silvia Radu.

Amintim că primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcţie. Edilul a fost reţinut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află şi în prezent. 

În acel dosar rl este învinuit de corupere pasivă, acceptarea şi primirea, prin intermediar, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini şi a grăbi îndeplinirea unei acţiuni. De asemenea, primarul este învinuit că a comis şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Pe 21 iulie procurorii au expediat dosarul de învinuire în instanţa de judecată. Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite